fredag 29 november 2013

Ridning med "mentala viktboots"...

Svarta snyggingar (Ari och Lára) i motljus!

Ovanstående bild är från min och Sussis härliga "skogsrunda" bort till Torrbergsvägen förra helgen. I morgon är det dags för favorit i repris - men då blir vi nästan hela gänget i stallet. KUL!!! Idag fick dock Lára och jag rida ut själva. 

Det första jag gjorde när jag kom till Mariebäck var dock att släppa ut hundarna, som var ensamma hemma. Jag förväntade mig STOR glädje över att få komma ut, men när de först skällt ut mig efter noter och sedan slickat mig ordentligt i ansiktet satte de sig på bron och ville gå in igen… 

Det blev bara en kort ridtur för oss idag. Red vänstra vägen bakom bommen och galopperade upp till vändplanen, f f a höger galopp för att det svagare vänster bak skulle få ordentlig träning. På vändplanen red vi slutor i skritt på volt - som på senaste Sylvialektionen - och Lára förstod direkt att det handlade om att sträcka ut överlinjen! 

På tillbaka vägen testade vi ökat tempo tölt, för första gången på länge utan viktboots. (Tyckte inte underlaget längs skogsvägen var så lämpligt för boots.) Den extra vikten på hovarna har stökat till det för henne i tölten och vi har ännu inte "kommit igenom" dit vi ska, när hon klarar att balansera sig även med boots. Det märktes även nu att hon förväntade sig problem så i början var hon spänd i ökade tempot, men succesivt gick det bättre och bättre! I morgon blir det ju inte heller några viktboots, i o m att vi främst ska rida i skogen. Men sedan behöver vi fortsätta med dem igen - så att vi tillslut "kommer ut på andra sidan"!!!

Inga kommentarer: