fredag 22 november 2013

"Mat är bra, men springa bäst!"

Svanar och gäss vid Luleälvens strand.

När jag dök upp i Mariebäck vid 14-tiden idag hade hästarna just fått sitt lunchhö. Men Lára hade ändå inget alls emot att följa med in från hagen. "Mat är bra, men springa bäst" är ju hennes (något ovanliga) prioriteringsordning.

Priset på "Lára-aktien" gjorde sedan en dramatisk djupdykning, hon lyckades nämligen bita mig riktigt ordentligt i vänster pekfinger när jag skulle tränsa… En tydlig påminnelse från damen i fråga att minsta sekund bristande uppmärksamhet straffar sig ORDENTLIGT… Men fingertoppen satt kvar och väl i sadeln förlät jag henne allt - som vanligt! (Chansen att rea-fynda en UNDERBAR ridhäst är m a o över för länge sedan!!!)

Red ut längs vägen mot Alviksträsk och fokuserade främst på låååång hals i skritt, trav och tölt. I o m att hon fick jobba rejält på lektionen igår var syftet idag mest att "röra på musklerna" lite. Att hon dessutom hade viktboots fram och att hon halkar en hel del med bakhovarna p g a avsaknad av broddar framme i tårna, gjorde ju det hela extra ansträngande så vi var bara ute en dryg halvtimma.

Nu ser vi verkligen fram emot hovslagarens besök på måndag!!! Då blir det riktiga vinterskor med fyra broddar på varje - och snösulor! (Note to self: se till att leta fram snösulorna innan dess!!!)

Inga kommentarer: