torsdag 9 maj 2013

Välkomstkommittéer!


När jag kom till Mariebäck på förmiddagen var välkomstkommittén (Freddan) självklart på plats utanför Josefshallen! Han går gärna dit och sätter sig när man kommer med bilen, för att försäkra sig om att han först blir klappad ordentligt och för att sedan också få "lifta" (bli buren) ner till stallet!!!

Lára är föresten också som en välkomstkommitté! Här om dagen ropade jag på henne i hagen innan jag gick in i stallet för att hämta hennes grimma. Där inne träffade jag en kompis och blev uppehållen en kort stund. När jag kom ut genom stalldörren igen stod Lára redan vid hagens grind och skrapade otåligt med ena framhoven, som för att säga: "Var håller du hus??? SKYNDA dig - vi ska ju rida!!!" Men idag hade jag skärpt till mig (det var dessutom tomt i stallet) så vi kom fram till grinden ungefär samtidigt och hon behövde inte gräla på mig.


Väl i stallet lyckades jag ovanligt bra i mitt arbete med att "ta av henne" vinterpälsen - hon har verkligen börjat släppa mer av pälsen efter "badet" på Bodentravet. Dessutom hade jag MKT bra verktyg!!! Först en rejäl omgång över hela hästen med mirakelskrapan från Lillhästen och sedan en lika rejäl omgång med Elisabeths "terrierskrapa" - verkligen en vinnande kombination!!! 

Red sedan ett pass på ridbanan i den kalla snålblåsten (att det igår var så varmt att de första myggen tydligen dök upp i Mariebäck på kvällen kändes verkligen MKT avlägset idag!!!) Till skillnad från vädret så var Lára i alla fall en njutning!!! Hon kändes hur avslappnad och fin som helst under uppvärmningen, med lååång hals och högerbogen ovanligt bra på plats dessutom. Efter att ha frustat sig igenom travuppvärmningen fortsatte hon på samma sätt i skrölt - så avslappnad att nacken var MINST 2 dm lägre än manken!

Efter samlad skritt och tölt med mycket sidförande för vikten och Atlivändningar övergick vi till att träna med fokus på tävlingen. Först arbetstempo tölt med riktigt mycket energi och sedan tempoväxlingar. Och det ökade tempot kändes verkligen SÅ mycket stabilare än i söndags på Bodenovalens mjuka och TUNGA underlag. Jag behöver kanske inte anmäla mig till T8 på Vindurtävlingen ändå...!!! 

I början gick hon emot lite i handen i nedtagningarna, men när jag påminde mig själv om att sitta på rumpan ordentligt, sidföra i nedtagningen samt Atlis tips att alltid ge en eftergift innan jag börjar bromsa, så höll hon bärigheten bättre. Provade även att rida några hela varv i ökat tempo - och med ett lätt stöd på yttertygeln var det nästan så att det gick bättre i vänstervarvet faktiskt... eller?! I högervarvet (som varit det lättare varvet tidigare) fick jag krama loss lite på innern längs långsidorna fast sedan ställa lite utåt i hörnen för att hon inte skulle rolla med ytterbogen istället. 

Efter att ha fått uppleva detta var jag bara SÅ peppad att åka till Ersnäsovalen för att träna med riktiga långsidor och riktiga kurvor!!! Och förhoppningsvis bli säker på vilket varv jag ska anmäla oss i för töltklassen (T3) också. Förhoppningsvis kan jag åka dit på söndag!

Innan Lára fick gå ut i hagen igen hade jag premiärsprayat henne med insektsspray. Snart är det kanske dags att börja med exemtäcke också - just den aspekten av sommaren kan jag inte påstå att jag längtat efter... 

Inga kommentarer: