tisdag 7 maj 2013

B96-körkortet är mitt!!!

Idag var det uppkörning för B96-körkortet (som ger behörighet för tyngre släp i o m att tillåten totalvikt är 4250 kg jämfört med 3500 kg för vanligt B-kort). Jag har ju väntat så många år på att den här möjligheten skulle komma och nu äntligen är det klart!!! Sylvia, som gjorde sin uppkörning direkt efter mig, blev också godkänd - KUL!!!

För mig var det ett extra spänningsmoment att köra upp i en bil med vanlig växellåda, eftersom vi bara haft automatväxlade bilar sedan 1996. På trafikskolan vars ekipage jag körde med fick jag rådet att inte köra automatväxlad bil alls under de sista dagarna inför uppkörningen. Bussiga Fia bytlånade bil med mig i några dagar och det kändes VÄLDIGT bra idag att ha haft den möjligheten!!!

Med min gamla hästtransport var totalvikten fåniga 20 kg för hög för att jag skulle få dra den med min suveräna dragbild. Tack vare att Láralimousinen f n har lastvikt för bara en häst så har den dock varit godkänd i kombination med min bil. Men nu ska jag förståss boka tid hos verkstaden för att höja lastvikten, så jag kan transportera två hästar.

Jag kollade innan jag köpte nya transporten att det är kulhandsken som behöver bytas, så det var en överkomlig kostnad. (Hade blivit betydligt dyrare om det varit däcken, eftersom det är en boogie och jag behöver både sommar- och vinterdäck!)

Jag ska föresten få belöna mig själv med en snygg islandshästdekal till transporten - det tycker jag verkligen att jag är värd nu!!!


Inga kommentarer: