tisdag 18 maj 2010

Aj, aj...

Mer värk igen... natten var inget vidare, men nu är det lite bättre i alla fall. Dock har jag fortfarande MKT ont i nacken - har svårt att vrida huvudet åt något håll. Är ovanligt "tunnelseende" idag m a o! ;-) Har varit tvungen att stanna hemma från jobbet idag igen. Det är inte många veckor jag verkligen orkat jobba 5 dagar, sedan jag fick återgå till heltid... Fast några av veckorna har det ju varit en extra helgdag då jag fått chans att vila, så det har inte alltid inneburit sjukdagar i alla fall.

Provade föresten att ligga på varm rispåse under förmiddagen, för att se om det skulle bli bättre i nacken, men sommarvädret ute gör att vi har 26 grader inne i huset så det blev helt enkelt inte uthärdligt med extra värme. Har försökt stretcha riktigt försiktigt i alla fall, men ännu har det inte velat släppa. I kväll är det dock träning i varmvattenbassängen på Sunderby sjukhus - förhoppningsvis hjälper det! Smärtorna i övriga kroppen har till stor del klingat av nu i alla fall.

Johan tycker att det är dags att trappa upp ytterligare på nya medicinen. Hittills har jag ju inte märkt någon smärtlindrande effekt av dem, men enligt min "riktiga" läkare så kan jag testa att ta upp till 3 st/dag och ännu tar jag bara 2. Den har i alla fall mkt bra effekt på sömnen - för det mesta sover jag hela nätterna nu och det är verkligen skönt! Trötthet är egentligen en biverkning - som jag utnyttjar genom att bara ta dem på kvällen. En annan biverkan är inte lika positiv, man går upp i vikt...tydligen en anledning till att många slutar med den. Hittills har det i mitt fall bara handlat om ca 3 kg så än så länge står jag i alla fall ut med det även om några favoritbyxor känns lite trånga. Att sova på nätterna är definitivt mer värt!

Inga kommentarer: