söndag 21 mars 2010

Underbart vårvinterväder och trevligt ridsällskap!

Tack vare gårdagens sovmorgon och ytterligare en bra natt gick det över förväntan att ta sig ur sängen i morse. Och när sedan solen strålade över den gnistrande snön var det en riktig fröjd att åka till stallet för att morgonfodra! Och man får ju alltid ett så varmt välkomnande av hästarna!




De enda som inte brydde sig om mig var unghästarna - eftersom de har fri tillgång på hö i sin hage. Här är det "3 gånger Hamradis" som kopplar av i det sköna vädret: längst fram Hektor (e Axjón från Stormsund) bakom honom Hrissla (e Gandur frá Skjalg) och längst bak Haminga (e Mökkur frá Varmalekk). Sylvia har även en fjärde avkomma undan Hamradis: Hremsa (e Berserkur frá Strykkisholmi). Men nu tycker hon att det räcker - så nyligen har Hamradis flyttat till Nina och Andreas på Åbergstorp för att förhoppningsvis även ge dem några fina föl!

När jag var klar med "morgonrutinerna" tog jag en tepaus uppe i Josefshallen för att hämta nya krafter och ge Feykir tid att äta upp sitt morgonhö. Då ringde Fia och berättade att hon var på väg till stallet och gärna ville ha ridsällskap. KUL! Alltså fortsatte jag min tepaus till dess hon kom.



Under tiden hade Feykir både hunnit äta upp maten och lägga sig för att "vila frukost" i solskenet - så det var inte utan att jag kände mig lite grym när jag gick ut i hagen och ropade på honom... Men han skulle ju hinna vila hela eftermiddagen sedan!
Det blev 1,5 timmes härlig ridtur i det underbara vädret! Vi red mot Alviksträsk, tog vänster i korsningen och red längs sjön, förbi vägen in till sommarstugeområdet och galopperade uppför två backar innan vi vände hemåt igen. På hemvägen red vi intervaller av lååångsam tölt och hästarna var riktigt duktiga! Det märktes att det var jobbigt för dem - Lukka blev rejält svettig och Feykir både pustade och stånkade! Avslutningsvis fick de sträcka ut i trav innan vi satt av och gick sista biten hem. Det sista uppskattades verkligen - när de inte behövde ha ryttare på ryggen längre passade båda hästarna på att stretcha ryggmusklerna så ordentligt att de nästan gick med nosen i backen!



Den ni - med socker på! Fast det är förståss snö han har på mulen! Här har Feykir redan tömt hinken med "dagens rätt" och har nu fått ögonen på höbalen... Men tyvärr avbröt matte det roliga innan det ens hade börjat... så han fick gå ut till grabbarna i hagen igen istället för att mumsa hö... Det är ju inte direkt så att han behöver stödutfodras...!

Inga kommentarer: