måndag 15 mars 2010

Feykir på tvåtimmarstur!


Igår kväll hade jag tillslut lyckats övertyga mig själv om att Feykir faktiskt kunde överleva med vilodag idag - så att matte i alla fall en dag den här veckan kunde få åka direkt hem efter jobbet istället för att åka till stallet/till bassängträning. Även om jag mår bäst av att träna 7 dagar/vecka så behöver jag ju väldigt mycket vila också... Så hur ogärna jag än vill det innebär heltidsarbetet att jag måste dra ner på träningen... Precis då ringde Eva och erbjöd sig att rida Feykir idag - antingen när hon skulle leda en tur under dagen eller också under hennes ridlektion på kvällen! Perfekt! Det var ju betydligt lättare för mig att avsätta en kväll till vila om jag visste att Feykir ändå fick komma ut och röra på sig!

Nu ringde Eva nyss och rapporterade att Feykir hade fått jobba som turledarhäst idag - på en tvåtimmarstur! Sylvia hade erbjudit henne att rida Sillen - Evas favorit när hon leder turer. Så när hon tillslut ändå valde Feykir sa hon "Nu vill det till att han sköter sig!" Och det hade han gjort också - alldeles exemplariskt! Han hade glatt presterat alla önskade gångarter. "Fast jag hade ju inte tid med en massa öppna och sluta och sådant... sa Eva. M a o måste Feykir ha tyckt att hon var en exemplarisk ryttare också - eftersom han slapp allt sådant trams! ;-)

En av dem som red är professionell fotograf på en bildbyrå, så hon hade fotat en hel del. Då var det ju extra lämpligt att Eva hade en så jättesnygg häst! Jag fick adressen till hennes hemsida, så jag ska hålla ögonen öppna framöver ifall hon lägger ut någon av sina bilder från idag.

I morgon blir det inte heller ridning för mig, för då ska jag träna i bassängen på Sunderby sjukhus. Men kanske, kanske skulle Eva hinna rida då också! Annars är det ju ingen katastrof med en vilodag för Feykir - särskilt inte som han fick röra på sig så ordentligt idag.

Inga kommentarer: