tisdag 30 mars 2010

Ridning!

Trots gårdagens hälsomässiga bakslag så kan man ändå säga att den här veckan börjar bättre än de två senaste - för jag har faktiskt ridit idag! (De senaste veckorna har veckans första riddag varit onsdag, när vi rider lektion. Men nu är det bara tisdag och jag har redan ridit!)



Idag tränade vi bl a på att göra övergångar från galopp till tölt, för att ha med oss lite av tempot i galoppen till tölten. Eftersom det är avgörande att man sitter på rumpan redan i galoppen kan man ju räkna ut att det här inte riktigt är min "gren"... Det går bäst - minst dåligt - att göra övergången från höger galopp eftersom den är mer balanserad så jag hamnar inte lika mycket i framvikt där. När vi sedan töltar lite snabbare har både jag och Feykir en tendens att "hålla andan och spänna oss" för att det går lite fortare än vi är vana vid. Jag måste helt enkelt fortsätta rida även om det går lite fortare. Och det är inte helt enkelt! Viktigast av allt är förståss att verkligen sitta på rumpan, hålla om med skänklarna och göra MASSOR av små förhållningar på tyglarna för att Feykir inte ska "dyka" ner på bogarna när tempot ökar.



På hemvägen tränade vi även samlad skritt och övergång till lååångsam, samlad tölt. Det var riktigt svårt att få högerbogen på plats idag... Feykir kanske fortfarande var matt i vänster bak efter all styrketräning i söndags?!

När jag körde hem från stallet var jag så GLAD att jag orkat rida! Dessutom var det fortfarande fullt dagsljus - trots att klockan passerat 19. Det är HÄRLIGT med vårvintern!!!

Inga kommentarer: