måndag 1 december 2008

Rösta på Roffe, rösta på Roffe!!!


Jag har tidigare uppmanat er att rösta på Rolf-Göran Bengtsson i SVD:s läsaromröstning om vem som borde få bragdguldet. Fast det var ju bara en "gallup" - inte en beslutande omröstning.

NU däremot har vi chansen att VERKLIGEN påverka så att svensk ridsport får ett av de stora, prestigefyllda priserna vid idrottsgalan! Det handlar förståss om Jerringpriset - där det är svenska folket som bestämmer!

Rolf-Göran var inte bara en av få som lyckades ta medalj för Sverige i Beijing-OS. Han gjorde det dessutom på ett riktigt bragdartat sätt! Han red felfritt i första omgången men när han red in för att hoppa den andra så såg det riktigt illa ut... Precis när han kommer in på banan upptäcker man nämligen att ett vattenhinder helt enkelt svämmat över - så att det var en jättestor pöl just framför ett av hindren! Snart kryllade platsen av funktionärer, som jobbade febrilt för att få undan allt vatten. Roffe och Ninja fick vänta och vänta... och tillslut gå ut på framhoppningen för att värma upp igen innan de äntligen fick rida sin runda. Under denna väntan antar jag att Roffe inte kunde undgå att tänka på den otur han hade vid OS i Athen, när ett hinder faktiskt BLÅSTE omkull när han var inne på banan!

När Roffe tillslut fick rida in på arenan igen visade han att han inte bara har en ryttarkänsla av världsklass utan även nerver av stål - när han som en av bara tre i klassen lyckades rida felfritt en andra gång! I omhoppningen om guldet blev det tillslut silver för Rolf-Göran och Ninja La Silla. Vilket var Sveriges första individuella OS-medalj i hästhoppning på 76 år!

Här kan du rösta på Roffe och även höra radioreferat från den rafflande OS-finalen:
http://www.sr.se/cgi-bin/Radiosporten/nyhetssidor/amnessida.asp?nyheter=1&programid=3295&grupp=5801

Och här kan du se en Rolf-Göran och Ninja La Silla hoppa i Aachen 2008 - "Meet Ninja La Silla, the little big horse!
http://www.youtube.com/watch?v=AITCzvDMdI8

Inga kommentarer: