måndag 22 december 2008

"Lillejul" i stallet med Emelie och Eva







Emelie, Eva och jag träffades i stallet idag för att pyssla med "Sillen" och Feykir samt ha "lillejul" i Josefshallen. Eva och Emelie kom före mig och när de gick ner i hagen för att hämta Sillen gjorde Feykir något helt oväntat: han lämnade höbalen och följde dem hack i häl. De var alltså t o m intressantare än maten! När jag såg det föreslog jag att de ska vara i hagen ofta och länge! ;- )










Sillen ÄLSKAR verkligen att bli ompysslad! Och som ridskolehäst får han väl inte överdrivet mycket av den varan... förutom när Eva och Emelie kommer! Man såg verkligen hur han njöt när de båda borstade och klappade honom. Tillslut undslapp han sig riktigt "njutningsljud"! Ingen av oss hade hört något liknande, det lät som en kombination av gnäggning och belåten suck!










När hästarna var ORDENTLIGT ompysslade fick de gå ut i hagen igen medan vi gick upp till Josefshallen för "lillejul" med både fika och klappar. Vi tände stearinljus (där finns en jättefin adventsljusstake i form av en häst) och hade det jättemysigt med te, choklad, smörgåsar med julskinka resp gravlax och Emelies mammas nybakade bullar!


Tillslut blev det julklappsutdelning också. Emelie öppnade alla sina paket på en gång - Eva och jag fick "dispens" att öppna ett var (det var ju inte RIKTIGA julafton...) När vi var i stallet tidigare hade vi fått se att Emelie kunde kratsa hovarna på Sillen själv - och nu fick hon också en egen hovkrats. En jättefin, röd med ett hästhuvud på! Jag fick vitt te och Eva fick fyra A4-bilder från när vi red ute på isen på långfredag i år. Om någon missat de bilderna så får ni kolla här i bloggen!










GOD JUL HÄSTARNA!!!





Matte åker hem - och Feykir återgår till "julbordet"...!!!

När jag kom hem ringde jag Johan på jobbet. "Oj, vad du låter piggare så snart du fått vara till Feykir!!!" sa han.

Inga kommentarer: