tisdag 1 juli 2008

Världsarv bytes mot egen brygga!!!

Jag har fortfarande inte ridit Feykir... när jag i söndags lyckats pressa ner hästabstinensen till hanterbar nivå insåg jag att det är bättre att Sylvia får fortsätta till dess hon tycker att han är redo. Istället tillbringade vi större delen av dagen hos vänner som bor så fiint - med strandtomt mot Luleälven och egen brygga!!! Tänk att sommartid kunna komma hem efter jobbet, sätta sig på bryggan med en bok och lyssna till vattnets kluckande...

Vi pratade en hel massa trädgård också - för den tjejen är minst lika trädgårdsintresserad som jag. När vi åkte hem sa jag till henne: Nu ska vi hem och anlägga en älv och en brygga! (På 1700-talet gick faktiskt älvsstranden precis vid vår tomtgräns, men sedan bytte älven fåra så nu rinner den minst en km längre söderut. Undrar hur mycket jag skulle behöva gräva för att få den att byta fåra igen?! ;- )




Här i Kyrkbyn har vi föresten fått nya grannar! En storspovsfamilj har bosatt sig på ängen nedanför vårt hus. Det är mamma spov och tre ungar som hon har fullt sjå att vakta mot alla faror. Så snart någon människa närmar sig ropar hon upprört. I morse var hela familjen inne på vår gräsmatta och plockade mask. Jag lyckades faktiskt öppna balkongdörren och ställa mig i öppningen för att titta på dem utan att de flydde. Men någon kamera hade jag inte tillhands, så ni får hålla till godo med denna bild. Den storspoven fotade vi en dag i april. Nedanför fågeln skymtar man en snöfläck och en presenning. Där presenningen låg då planterade vi igår ett äppelträd! Det heter Grenman och är en rysk sort från 1800-talet. Äpplena ska vara söta och mycket goda, så dem ser vi fram emot att få provsmaka!

Inga kommentarer: