fredag 4 juli 2008

Livets glädjeämnen!

... i nästan två veckor har jag - ganska framgångsrikt - försökt förtränga att jag har en häst. För att ridabstinensen inte skulle bli för kvävande... Men nyss ringde Fia och "förstörde" allt genom att fråga om Feykir och berätta om sina hästar. Så snart vi pratat klart tog jag telefonen igen och ringde Sylvia för att höra hur det går med träningen - om Feykir kanske snart är redo för mig igen? Och det är han!!! Hon ska rida honom ett sista pass i kväll och i morgon är det sedan min tur!!!! Då ska jag rida lektion för henne.



Sylvia berättade också att Feykir nu töltar på riktigt bra, bitvis kan han även tölta på i ett högre tempo. Det kan flyta på riktigt bra, men så ibland är det som att han glömmer bort vad han ska göra och måste påminnas igen. Det blir riktigt spännande att rida honom i morgon!!! ÅÅÅÅHHH - vad jag längtar efter min häst!!!









I brist på häst och ridning har jag försökt trösta mig med några andra av livets glädjeämnen - som att lyssna på bra ljudböcker och dricka Earl Grey-te! (Min favorittekopp ser ni ovan.) Det finns ett bra Nalle Puh-citat: "Även om det är fantastiskt gott att äta honung, finns det en stund just innan man äter honung som är nästan ännu bättre!" Det stämmer även in på te har jag kommit på. Och på ridning - för nu bubblar det i hela mig vid tanken på att jag ska få rida i morgon!!!

En liten anekdot från banken också: En av mina kollegor satt vid sitt skrivbord och jobbade när han plötsligt hör en liten, nästan extatisk röst nedanför sig på golvet: "Ååååh, de´ häl ska bli looooligt!!!" Kollegan tittar ner och ser en liten kille som just ska trycka på en av våra överfallslarmsknappar. Det är alldeles uppenbart att killen förstår att det han tänkt göra är mycket förbjudet för när han inser att han är upptäckt springer han snabbt tillbaka till sina föräldrar som sitter hos en annan banktjänsteman en bit bort. Kollegan återgår till sina papper och bara någon minut senare går larmet - den lilla killen kunde inte hålla sig utan har smugit tillbaka och tryckt på knappen!

Sedan dess lånar vi ibland hans extatiska uttryck: "Åhhh, de´häl ska bli looooligt!!!" Om det är något som ska bli riktigt, riktigt kul - som att rida Feykir i morgon t ex!!!

Inga kommentarer: