söndag 13 juli 2008

Rhapsody in Rock

Idag startade vår "jubileumsresa 2008" (d v s resan då vi åker runt i landet för att en massa gånger på olika ställen fira att vi fyller 40 år i sommar båda två.) Vi hann lagom komma fram till mina föräldrar i Ersmark utanför Umeå och lasta av all mat till morgondagens firande innan det var dags för kvällens stora begivenhet: Rhapsody in Rock!

Mitt i centrala Umeå finns det en ö i älven och denna ö har det fantasifulla (???) namnet Ön! Det är en riktig oas med många grönområden, gamla Västerbottensgårdar och nybyggda dito. I en av de senare bor min äldsta bror Per med sin Eva och deras tre barn. När nu Rhapsody in Rock i princip skulle komma till deras bakgård hade de kommit på den mycket trevliga idén att bjuda mig och Johan på konsert inkl picknik! Mina föräldrar och min lillasyster hade också köpt biljetter, liksom Evas syster och hennes man (som läst på läkarlinjen med Johan). Så det blev en "extended family get-together!"



Här har endel av oss redan tagit plats och njuter av solskenet! Jag gillar verkligen konceptet med Rhapsody in Rock: en kombination av mycket proffsiga artister som både sjunger egna låtar och covers - kryddat med humorinslag. Det sistnämnda stod Mikael Tornving för. Och med Lagayla Frasier, Charlotte Perelli och Sofia Källgren bland artisterna blev det förståss mycket riktigt bra sång! Dessutom genomfördes alltså allt utomhus i en mysig miljö - vilken perfekt present vi fick!




Avslutningen gick i rockens tecken...



...och Mikael Tornving (längst till höger) fick äntligen revansch för den töntiga scenkostym han tvingats bära tidigare i showen!

Inga kommentarer: