söndag 6 juli 2008

Feykir och jag på egen hand!

Feykir har visst saknat mig under de senaste veckornas - det visade han väldigt tydligt när jag kom till stallet idag! Han stod ganska långt ner i hagen och betade, med baken vänd mot stallet. Men när jag ropade och visslade snurrade han genast runt och började gå mot mig med riktigt snabba steg! (Han brukar annars, i bästa fall, komma släntrande myyyycket långsamt...för att jag inte ska få för mig att han kommer bara för att jag ropar...) När han var nästan framme vid mig stannade han till, gnäggade och kom sedan ända fram! Matte var så lycklig att hon kunde ha svimmat!!! :- )

Idag skulle jag försöka omsätta alla tips från Sylvia igår till ridning på egen hand - och det kändes verkligen som att jag släpptes iväg "vind för våg"! Hur skulle det här gå??!! Men så här efteråt kan jag konstatera att med tanke på att Sylvia inte var med så gick det ändå riktigt bra!

Jag fick så oerhört mycket instruktioner igår att det inte fanns en chans att klara av att tänka på allt själv - så jag fokuserade på att vi skulle tölta långsamt, men relativt mycket samling i en låg form - och jag skulle använda skänklar och säte för att behålla samling och form. Det innebar bl a att jag red alldeles för mycket rakt fram för att få honom lika lösgjord som igår - men vi får ta en sak i taget! På hemvägen red vi fyra vändor i "nya" galoppbacken också - för flåsets skull.

Jag var väldigt nöjd efter dagens ridtur, förutom att han kunde ha fått bli mer svettig. För vi har ju fortfarande endel övervikt att jobba med... Men det blåste ganska kraftigt så han torkade väl endel av vinden. För jag hörde honom i alla fall flåsa ganska ordentligt efter galoppintervallerna. I morgon får han vilodag för jag ska mjuka upp min stela kropp i varmvattenbassängen. Men på tisdag är det ridning igen! Jag längtar redan!!!

Inga kommentarer: