fredag 11 juli 2008

Seeemeeeesteeeer!!!

Juni månad innebär alltid högsäsong på banken - särskilt för oss som jobbar med företag. Fr o m midsommar accelererar det ytterligare, samtidigt som halva gänget går på semester... Första veckan i juli brukar vara lika hysteriskt, men sedan planar det ut. Men inte i år... Det har varit "helt bananas" (för att citera min modebloggande kollega Caroline) hela veckan och så sent som i går eftermiddag fick jag flera stora, viktiga ärenden som måste fixas senast idag. Och idag skulle jag sluta kl 12... Det kändes helt omöjligt, men idag flöt allt på exakt så bra som det bara var möjligt och när klockan var 12 hade jag faktiskt hunnit med allt inkl att skicka en massa mejl med instruktioner till dem som tar vid nästa vecka. 12.15 gick jag ut från banken och kände mig nästan förvirrad - jag var fortfarande så speedad, men vad skulle jag göra nu?





Jo, jag skulle förståss "fira" med riktigt god sushi på Sushi Bar! (Förut hävdade jag att Thai Thai, vägg i vägg med banken, gjorde Luleås godaste sushi. Men nu när de har stängt efter branden har jag upptäckt att det faktiskt är ännu godare på Sushi Bar! Dessutom varierar de bitarna - Thai Thai har samma lunchsushi vecka ut och vecka in... ) På Sushi Bar får man dessutom byta ut några av bitarna om man vill. Om man byter till dyrare sorter får man betala extra... men jag brukar byta bort räkorna, som ändå inte smakar så mycket och eftersom de nästan är dyrast kan jag byta ganska fritt. Favoriten är omelett, om det finns och som ni kan se på bilden hade de omelett idag!

När jag njutit min sushi samtidigt som jag läst en tjock tidning (jag hade inget lunchsällskap idag) hade jag varvat ner så pass att jag tyckte jag kunde åka till Feykir.

På väg till stallet körde jag rakt in i väggen! Men det var inte riktigt så brutalt som det låter... Helt plötsligt uppenbarade det sig en grå vägg tvärs över vägen - och jag körde in i ett riktigt, rejält ösregn! Jag blev tvungen att sänka farten för att se något, trots att vindrutetorkarna gick på högsta fart! En stund senare körde jag lika plötsligt ut ur regnvädret igen - det gick en skarp linje tvärs över vägen där asfalten gick från jätteblöt till helt torr!!!

I Mariebäck var det uppehållsväder som tur var - särskilt som årets första ridläger hade sin avslutning med uppvisning för föräldrar och syskon. Feykir och jag red iväg precis när de skulle börja, så jag missade fotbollsmatchen. Det brukar annars vara väldigt sevärt när de spelar till häst, med en boll som är ca 1 m i diameter - och dessutom kommenterat på ett riktigt roligt sätt av Sylvia!

Jag red mot Alviksträsk och försökte repetera vad jag fick göra när jag red ut med Sylvia för en vecka sedan. Då fick jag så många instruktioner på en gång att det varit omöjligt att följa alla när jag sedan ridit själv. Jag har istället försökt prioritera och börja med det mest grundläggande - att rida långsamt tempo i låg form m h a skänklar och säte. Några gånger har jag provat att samtidigt sidföra lite för att få mer lösgjordhet och bättre takt, men då har jag tappat det andra så jag har fått återgå till det. Men idag gick det riktigt bra även att sidföra!

När vi passerade "nya galoppbacken" red jag två vändor där - galopp är ju lösgörande! Sedan tyckte Feykir att vi skulle vända hemåt igen - men efter ett bestämt "nej" från mig lämnade han de tankarna och var samarbetsvillig igen. När vi kom bort till Bälingeträsket började det droppa regn och jag trodde det skulle bli ett sådant skyfall som när jag åkte till stallet. "Nu skulle vi haft schampo i håret för vi kommer att få duscha!!!" sa jag till Feykir. Fast det blev bara några enstaka regndroppar - så det var ju väldigt tur att vi hoppat över schampot!

På hemvägen var jag så peppad av att vi klarade det sidförande så bra att jag även ville testa ett högre tempo i tölten. Jag var helt inställd på att det skulle bli "skutt, skutt, hopp, hopp" som det varit hela våren - men istället gick det riktigt bra! Han tog i jämnt med båda bak och höll takten - jag kunde t o m sidföra lite även nu! Visserligen var formen för hög - men vi får ta det succesivt!

Tillbaka i stallet igen var jag rejält "hög av Feykir" och beklagade mig för Anna M att vi snart ska åka bort och säkert bli borta i två veckor... jag som bara vill rida!!!! Anna kommer att vara i Mariebäck nästa vecka också, så hon lovade att hon kunde rida ut och galoppera med Feykir ett antal gånger. Jättebra att han inte behöver stå hela tiden vi är borta - och vi har ju dessutom fått i "läxa" av Sylvia att galoppera mycket för att han ska få bättre flås.

Men i morgon får jag i alla fall rida igen - då vill jag rida mer i det högre tempot i tölt!!!

Inga kommentarer: