lördag 1 mars 2008

Trevligt sällskap!

När jag kom till stallet hade Fia precis hämtat in Lukka från hagen för att ge sig ut och rida. Så lyckat - då kunde vi ju få sällskap! Jag tycker alltid att det är trevligt att rida med Fia och Feykir uppskattar att kunna "gömma sig bakom" modiga Lukka när han är ute i de farliga omgivningarna. Feykir blev faktiskt så upplivad - och modig - av sällskapet att han skyndade sig före Lukka över bäcken med det farliga Mariebäckus odjurus!

Vi red mot Alviksträsk och när vi kom fram till sjön finns det två vägar att välja mellan. Längs vägen in mot stan ligger en skoterklubb och Fia, som kommit den vägen till stallet, kunde berätta att det var minst 20-30 skotrar igång där idag. Alltså valde vi att istället rida åt andra hållet, in mot byn för att undvika skotrarna. Precis innan man kommer in i byn finns en liten backe som är perfekt att galoppera uppför. Men när vi närmade oss backen kom det ett gäng på fem skotrar körandes i hög fart mot oss, några av dem höll hela tiden på att "stegra" med skotrarna varför de levde om alldeles extra mycket. Just där vi befann oss var det öppet vatten på båda sidor om vägen, så risken var att de skulle behöva köra upp på själva vägen och passera tätt förbi oss... Men innan de kommit ända fram till oss svängde de istället över vägen och ut på sjöisen. Vi drock en suck av lättnad - de hade varit alldeles tillräckligt nära oss ändå - men hästarna hade hanterat det hela bra. Någon sekund kändes det som att Feykir skulle kasta sig iväg hemåt, men när Lukka verkade lugn blev han lugn igen också.

Nu vände vi hemåt för att undvika närkontakt med fler fartdårar på skoter - men då dyker plötsligt en crossmotorcykel upp bakom oss på vägen! Vad är oddsen för det - i Norrbotten i februari??!! Och nästan direkt när den passerat så kommer ytterligare några skotrar och korsar vägen mitt framför oss! Men hästarna fortsatte att sköta sig exemplariskt!

På hemvägen jobbade vi med tölten och efter att hästarna fått pusta i skritt blev det lite galopp i djupsnön ovanför stallet också. Det blev alltså en ganska rejäl genomkörare för våra hästar idag, när termometern visade på 7 minusgrader och snöflingorna singlade genom luften.

Inga kommentarer: