söndag 20 januari 2008

Töltträning och Midurs årsmöte.

I går var det fullt med folk i stallet, trots ruskvädret. Idag var det trevligare väder, men nu var jag ensam nästan hela tiden... Red Feykir 45 minuter längs bilvägen och fokuserade på tölten. Vi red mot Alviksträsk och på ett ställe längs vägen var det ett timmerupplag tidigare i vinter. Feykir tyckte timret var otäckt och även sedan det försvann ur dikeskanterna har han varit väldigt spänd när vi passerat just där. Men nu hade det kommit så mycket snö sedan igår så plogvallarna var jättestora - och uppenbarligen kände han inte igen stället utan töltade förbi utan minsta reaktion! Ibland är det bra med en lättlurad häst! Red några kortare galoppintervaller innan vi vände hemåt igen.

På hemvägen försökte jag göra många, många halvhalter för att samla ihop honom och tillslut kändes det långsamma tempot så stabilt att jag testade att vinkla ut pisken så han kunde se den i ögonvrån. Det obligatoriska "Feykir-hoppet" kom, men sedan rusade han inte iväg, utan jag kunde använda energin till mer samling och fick under en kort stund känna hur han "satte sig" mer på rumpan och kom upp med bogarna. Härligt!!! Det var ju jobbigt för honom förståss och snart hade jag tappat samlingen igen, men så kul att få känna på det i alla fall! Nu vill jag snart rida lektion så jag förhoppningsvis får uppleva fler sådana "halleluja-moments"!

På hemvägen var föresten inte Feykir lika lättlurad längre... när vi skulle passera det tidigare timmerupplaget än en gång hade jag inte väntat mig någon reaktion - men nu var det tyvärr farligt igen...

När jag kom hem från stallet hann jag bara precis duscha och slänga i mig lite mat, för att sedan åka på Midurs årsmöte. Det är inte så ofta man träffar andra miduriter, förutom de som har hästarna i Mariebäck förståss, så det är alltid kul! Dessutom fick vi goda nyheter om Midurs ovalbana som nu byggs på Bodentravet. Underlaget är visst helt färdigt redan, det som fattas är staket och domarkurer. 7-8 juni blir det invigningstävling! Då ska Midur, som tidigare bara kunnat ordna inofficiella tävlingar eftersom vi inte haft godkänd bana, slå på stort och ordna en regional tävling! Hoppas det kommer många ekipage! (Redan förra våren hade vi faktiskt fler ekipage på vår inofficiella tävling än Luleå Ridklubb hade på sin regionala dressyrtävling som gick samma helg!)

Inga kommentarer: