söndag 6 januari 2008

Än en gång: arg Anna rider bättre!

Efter gårdagens töltträning hade jag tänkt att vi skulle rida mycket galopp idag - för att Feykir skulle få ha det riktigt roligt. Tog vänster nere på bilvägen och förvånades än en gång över att Feykir alltid vill svänga höger där. Jag rider åt höger när vi ska töltträna - eftersom vägen där är plan helt utan backar. När vi rider åt vänster däremot, där det hela tiden är små backar upp och ner, brukar vi rida mycket galopp så det borde han ju tycka är roligare och inte alls lika jobbigt! Men han vill ändå alltid svänga höger... Jag fick dock min vilja igenom och vi svängde vänster.

Oavsett var vi rider brukar jag börja med tölt, så att han ska hinna busa av sig det värsta, för det känns som jag har bästa kontrollen i tölt. Men idag lät jag honom börja med att galoppera... Han började kasta med huvudet och några gånger körde han ner det mellan frambenen. "Bara han inte får för sig att börja bocka!" tänkte jag. Då fick han plötsligt ett frispel och kastade sig 90 grader åt vänster - från ena dikeskanten till den andra. Han såg inte till att landa på broddarna heller - utan benen for åt alla håll och det var SÅ nära att vi gick omkull. Matte blev arg och gav honom ett rapp i rumpan - och sedan ägnade vi resten av ridturen åt att tölta. Var han inte tröttare än så efter gårdagen så orkade han minsann tölta idag också! Än en gång kunde jag konstatera att arg matte rider bäst - och på bitvis jobbade han riktigt bra i samlad tölt!

I går kväll var vi föresten och såg Arn-filmen. Den svarta arabhingsten han rider är bara sååå vacker!!! Nästan lika vacker som Feykir t o m! ;- )

Inga kommentarer: