fredag 11 januari 2008

Jag vill ha Kallaxmetrologerna tillbaka!!!

Plusgrader och snöblandat regn - i januari, i Norrbotten... Jag har faktiskt en teori om varför det blivit så här snett med vädret. Det har inte alls med växthuseffekten att göra, utan något helt annat. Tidigare var det Kallaxmetrologerna på F21 som hade ansvar för norrbottensvädret (alltså väderprognoserna i P4) men sedan årsskiftet har av någon anledning SMHI fått ta över detta. Och det ser man ju hur det går när man låter sörlänningar hantera vintervädret! Inte vet de väl en Norrköping hur det ska vara i Luleå i januari??!! ;- )

Snöblandat regn kunde dock inte vara en ursäkt för att ge Feykir en vilodag - utan jag gjorde ett försök att rida ut längs bilvägen och försökte hela tiden hålla oss i bilspåren för att förhoppningsvis undvika styltor. MYCKET nyttigt att hela tiden försöka bestämma placeringen på vägen!!! Vågade knappt skritta heller, bara korta andhämtningspauser mellan töltintervallerna. Hoppades att det inte skulle komma så många bilar, så att vi var tvungna att rida ut på vägkanten där det var mer snö. Hade jättetur - såg en enda bil och den svängde av innan den kom förbi oss! Det blev en kort och intensiv ridtur, med långsam tölt och samling. Ett styrketräningspass skulle man kunna säga. Särskilt som jag bara vågade ge honom korta, korta skrittpauser. Men när det fortfarande var ganska långt hem satt jag av och gick med honom tillbaka till stallet så han skulle få hämta andan. Om han fick styltor i hovarna skulle det ju vara lättare för honom att hålla balansen utan någon på ryggen, tänkte jag.

Nykastrerade Kyndill hade fått komma ut några timmar idag i en liten sjukhage. Han såg MYCKET nöjd ut med det! Han måste ju undra vad han dragit på sig för straff - som hämtas från kompisarna i hagen, opereras och sedan får stå inne i en box och ha skittråkigt!!! Han som är van att vara ute dygnet runt med sina polare! Men det verkar läka fint så snart får han nog gå ute med ungstoflocken.

Lilla Haminga håller på att avvänjas från mamma Hamradis. Hon får vara kvar i ungstoflocken medan Hamradis tas in på stall ett antal timmar per dag. Haminga har alltid varit ett så oerhört självständigt och tufft litet föl. Men det är klart att det är skillnad på att själv springa iväg med möjligheten att återvända till mamma om det blir spännande och att plötsligt inte ha mamma i närheten.

Inga kommentarer: