fredag 18 januari 2008

På innelistan just nu:

1. snösulor
2. snösulor
3. snösulor
4. rida Feykir med snösulor
5. "Frälsaren" av Jo Nesbö (= en riktigt bra ljudbok att lyssna på när isvägen är stängd så jag måste köra lååånga vägen till och från stallet.)

Efter flera dagars regnande fick vi idag äntligen snö istället - härligt! Red 45 minuter längs bilvägen i alla fyra gångarterna - utan att Feykir halkade en enda gång! Det är verkligen suveränt med snösulor! Han hade fått två vilodagar, så han var jättepigg och laddad, men skötte sig faktiskt över förväntan ändå! Men jag såg till att han fick "tölta av sig" ganska rejält innan han fick galoppera, för att han skulle vara lite lugnare. Det fungerade - han försökte varken kasta sig ner i något dike eller tvärnita i galoppen. Men han är väl en mogen kille nu... hm... vill allt se fler bevis innan jag tror på det!

I början av ridturen kändes han lite stel, så jag började med att flytta honom för vikthjälperna. Eller "Kast med liten häst" som Malin S kallar det - vilket hädanefter ska bli min beskrivning av övningen också! Efter många sådana "kast", öppna i både skritt och tölt, framdelsvändningar samt lite galopp kändes han mycket mer mjuk och lösgjord. Det gjorde förståss sitt till att han inte behövde gå och halka p g a styltor i hovarna, utan kunde slappna av på ett helt annat sätt.

När vi var nästan hemma igen fick han dock värsta chocken: i unghästhagen stod en unghäst!!! (Tydligen totalt otippat...) Feykir tvärstannade, blev stel som ett järnspett och började vibrera i hela kroppen. I nästa stund får han syn på ett stort svart monster som i full karriär kommer mot oss från skogen och Feykir spänner upp sig ännu mer! Hm... det var Lukka som lugnt och stilla kom skrittande med Fias man Nicke på ryggen. Som sagt - jag vill ha betydligt fler bevis innan jag börjar kalla Feykir för mogen!

Inga kommentarer: