onsdag 9 januari 2008

Ridning i mörker

Feykir och jag red ut med Fia och Lukka idag. Jag hade min fiffiga boglampa på Feykir, för första gången på mycket länge. Det gamla uppladdningsbara batteriet till den har tagit slut, så jag har köpt ett nytt. För att ansluta lampan till detta behövde man byta ut kontakterna på lampsladden. Nu visade det sig att sladden blivit för kort! Jag har sytt en ficka på ett schabrak - för att förvara batteriet i under ridturerna. Men tyvärr räckte sladden inte ända till den där fickan... Jag stoppade batteriet i min jackficka istället och anslöt lampsladden när jag suttit upp i sadeln. Tyvärr visade det sig att de nya kontakterna inte funkade något vidare heller... de lossnade då och då under ridturen... Då var det tur att Fia hade sin pannlampa!

Vi red ca 1 timme längs bilvägen och höll oss hela tiden i bilspåren för att undvika styltor i hovarna. Jag får rida lite annorlunda i mörker. I vanliga fall brukar jag bara vinkla ut pisken lite, så att Feykir ser den i ögonvrån. Det räcker för att starta hans turbo i bakdelen. Men i mörkret ser han ju inget spö så då måste jag jobba mer med skänklarna...

Tillbaka i stallet fick Feykir imponera på Fia genom att stå kvar inne i boxen, med öppen boxdörr, medan jag blandade hans mat. Med Reykur behövde jag aldrig stänga någon boxdörr, så i början tyckte jag att Feykir var hopplöst rymningsbenägen... Men sedan kom jag på att vi kanske måste träna lite, så att förstår vad jag förväntar mig, och nu är han fantastiskt duktig!

Inga kommentarer: