lördag 12 januari 2008

Seee nu tittar lilla solen in igen!!!


Så brukar min pappa glatt sjunga när solen tittar fram - och idag hade jag god lust att göra detsamma! Så här fint var det hemma i Kyrkbyn!!!
Reykur-Eva och Emelie kom till stallet idag och Eva fick låna en häst så att hon och jag kunde rida ut tillsammans. En liten bit i alla fall - det var nämligen en häst som håller på att sättas igång efter att ha varit halt så de måste ganska snart vända hemåt igen. Feykir hade redan tidigare visat tydligt missnöje när jag ville böja honom lite och förmå honom att trampa under sig med vänster bak. När våra kompisar så vände hemåt men vi skulle fortsätta blev väl inte hans humör bättre direkt... Fast ganska snart skärpte han faktiskt till sig och slutade med de värsta protesterna. Men han gjorde verkligen inget gratis, så jag fick jobba rejält under hela ridturen för att få lite samling i tölten och därmed hålla honom lätt i framdelen. Det blev endel styltor idag också, vilket fick Feykir att halka runt, så jag vågade bara skritta och tölta. Ser verkligen fram emot att få på de där snösulorna så att vi kan galoppera igen! Dessutom behöver vi definitivt några rejäla träningspass på ridbanan - det är betydligt svårare för honom att lura mig där!
Emelie, 11 år är föresten än RIKTIG hästtjej. När de var på väg till stallet i Evas bil idag blev de tvungna att stå och vänta en stund i en korsning där en annan bilist uppträdde väldigt klumpigt. "Nåja, sa Eva, vi kan vänta, vi har ju inte bråttom." Då tittade Emelie helt frågande på henne: "Vadå inte bråttom??? Vi ska ju till stallet??!!!"

Inga kommentarer: