tisdag 1 januari 2008

Grattis på födelsedagen!

SMHI hade hotat med riktigt kallt väder idag, som så många gånger förr på nyårsdagen, så någon ridning hade jag inte räknat med. Men hade ändå lovat att åka till stallet och lunchfodra - för något ska man ju göra på nyårsdagen! Nu visade det sig att temperaturen inte var lägre än -12 grader, så det blev ändå en ridtur!

Feykir blir åtta år idag, på alla hästars födelsedag. Ända sedan jag köpte honom, när han var 1,5 år, har jag kallat honom för "min lillkille" - både p g a hans ålder och för att han är så mycket yngre än Reykur. Han beter sig ofta som en "lillkille" också - med stora problem att fokusera på arbetet.... Men nu är det på tiden att det blir ändring på den saken! Han är ju alltså åtta år nu och dessutom den äldsta häst jag har (ja, på pappret alltså - inte i hjärtat) så fr o m i dag ska jag tänka på honom som mattes stora kille istället!




Ovan ser ni hur härligt rimfrostig mattes stora kille var när han kom in från hagen idag! (Det är läckert att man ser rimfrosten så väl på en svart häst - sådana här bilder kunde jag inte ta på min skimmel...) Vi red en timma idag, längs bilvägen och två rundor i skogen. Började och avslutade med tölt samt red trav och galopp där emellan. I början var det en hel del bus, men sedan skärpte han till sig.




Så här härlig såg mulen ut när vi kom tillbaka från ridturen igen!

Det är inte bara alla hästar som fyller år idag - det gör min lillasyster också. Stort GRATTIS Kristina!!!

Det var dessutom min kära (styv-)farmor Adéles födelsedag idag - hon skulle ha blivit 102 år idag om hon fortfarande levt. Här finns en fin tidningsartikel om henne: http://www.norran.se/sektion_c.php?id=26982&avdelning_1=123&avdelning_2=148

Inga kommentarer: