onsdag 20 maj 2020

"Social träning" av effektivaste sort!


Onsdag kallas ju ibland för "lillördag" och just denna vecka är ju benämningen extra passande eftersom morgondagen (Kristi Himmelsfärds dag) är en röd dag. Och eftersom dag före röd dag innebär förkortad arbetstid för oss på banken kunde åka till stallet redan tidig eftermiddag! Med solsken och det för denna vår ovanligt sköna vädret (bara 13 plusgrader, men vindstilla) var det ju extra härligt!

Detta "firade" Hamingja och jag med ett pass på ridbanan, med fokus på avslappning och böjning i högersidan. Först läääääänge i skritt och när vi tillslut lyckades "tagga ner" både jag och Hamingja började det successivt gå bättre. Så tillslut kunde jag göra detsamma i tölt - på en avslappnad och frustande häst! 

Medan jag red noterade jag att ett gränsandspar verkar överväga att bygga bo bara några meter utanför ridbanan - ganska överraskande, inte minst med tanke på alla hundar som brukar röra sig på gården...! Och detta är inte det enda inslaget av vilda djur i Mariebäck... De senaste veckorna har Sylvia vid flera tillfällen filmat älgar som uppehållit sig i sommarbeteshagen, väl inom synhåll för hästarna i vinterhagarna. Och hästarna har faktiskt inte gjort någon större affär av det hela. För Hamingja kunde det inte bli mycket bättre än att få se älgar när hon är i sin trygga miljö i flocken där ingen av de andra hästarna reagerar - så jag hoppas älgarna kommer tillbaka MÅNGA gånger! Och tänk om gräsänderna DESSUTOM kunde få sällskap av några svanar...!!! DÅ kunde vi verkligen snacka om "social träning" för lilla fröken!!!

Inga kommentarer: