fredag 15 maj 2020

Hamingja får manikyr!

KOLLA IN SKORNA!!!

Idag var Sandra Engström tillbaka i Mariebäck för att sko Hamingja. Och resultatet blev inte bara fyra snygga, "välmanikyrerade" hovar utan även dessa skor på framhovarna! Tala om att det är lätt att få en islandshästnörd att "gå igång"!!!

Hamingja har ju hela sitt liv haft förmånen att gå på lösdrift och är därför inte särskilt road av att stå inne i stallet... För att minimera risken för att hon blir otålig och börjar tjorva med hovslagaren har jag därför brukat rida innan skoningen, så att hon förhoppningsvis ska tycka att det är skönt att stå och vila en stund. Sedan Sandra började sko henne (i höstas) har jag inte hunnit rida innan och ändå har Hamingja fått beröm för att hon är så trevlig att sko! Men när det idag visade sig att jag kunde komma loss från jobbet i så god tid att jag faktiskt skulle hinna rida lite innan skoningen tog jag ändå chansen.

Det blev ett kort ridpass på ridbanan för lite töltträning samtidigt som jag skulle försöka "sitta som folk". Hamingja brukar ju alltid vilja skjuta ut högerbogen, för att inte behöva ta i så mycket med vänster bak, men den senaste tiden tycker jag att det varit väldigt hanterbart. Dock inte idag... I vänster varv, där jag kunde ställa utåt för att hålla bogen på plats gick det hyfsat. Men så snart jag bytte till höger varv ville hon bita tag i bettet på högersidan och låta högerbogen "ta täten"... 

Lite bättre blev det på slutet, men aldrig helt bra. Så i morgon får jag komma ihåg Atlis råd: "När det är något som inte fungerat under ett ridpass ska du ta tag i saken redan under uppvärmningen på nästa ridpass!" Och när det sedan var dags att få nya skor skötte sig Hamingja än en gång "som en stjärna!!" 

Inga kommentarer: