söndag 24 maj 2020

Det går bra nu!!!

Idag har jag ridit - för FEMTE gången denna vecka!!! Förr brukade jag rida så ofta nästan varje vecka, men numera stökar ju kroppen till det och vill annorlunda... Så då blir det ju EXTRA uppskattat med en sådan här toppenvecka!!! Eftersom det var Kristi himmelsfärdshelg hade jag förkortad arbetstid onsdag och var helt ledig torsdag, så det har ju funnits ovanligt mycket tid att vila, vilket säkert är en viktig orsak till att kroppen varit så medgörlig. HÄRLIGT är det hur som helst!!!

 Hamingja och jag red längs bilvägen mot Avan och jag fortsatte enligt Sylvias instruktioner att flytta undan för skänkeln i skritt och tölt. Hamingja är fortfarande inte helt övertygad om detta "koncept" men det går definitivt åt rätt håll i alla fall! I skritten går det nu faktiskt lättare att flytta undan för vänsterskänkeln medan vi behöver jobba betydligt mer med högerskänkeln. Medan det i tölten är tvärt om: jag har ganska lätt att "ta med mig henne" åt vänster medan hon skickar ut högerbogen och låter bakdelen "sladda efter" när jag försöker flytta undan för vänsterskänkeln. 

När vi sedan galopperade uppför kalhygget hade jag tänkt testa att smacka ifall hon började tveka, utifrån Sylvias råd att det faktiskt inte kan hjälpas om Hamingja blir spänd - vi behöver ta oss FÖRBI/GENOM det iställer för att jag "backar tillbaka" och blir försiktig. Men kanske kände fröken detta på sig, för hon ÖKADE istället galoppen där hon brukar börja tveka. Sedan var hon rejält flåsig i det varma vädret, så vi skrittade stigen ner genom skogen innan vi red "terrängtrav" ut till bilvägen igen. 

Ute vid vägen träffade vi på Melker, en av stallkatterna, som uppenbarligen var ute på "långpromenad"! När vi galopperat uppför långa backen försökte jag göra en övergång från galopp till ökad tölt, som man gör i tävlingsprogrammet för T3 men Hamingja bet tag i högertygeln, styvade sig och valde pass istället... där har vi ytterligare något att träna på! 

Midurs vårtävling som skulle ha gått av stapeln nästa helg är förståss inställd som så mycket annat i dessa Coronatider... Men istället blir det en träningstävling på söndagen, då man rider ensam på banan och på de 20 minuterna man har till sitt förfogande visar valfria tävlingsprogram för att sedan få feedback av Jennie Lindberg som är domare. Jag har varit med på en sådan en gång för ett antal år sedan och det var verkligen supernyttigt!!!

Under resten av hemvägen fokuserade jag på att träna tölt och konstaterade då att bilvägen är alldeles för smal... I alla fall när jag flyttar undan för vänster skänkel skulle jag behöva en MYCKET bredare väg för att hinna "få tag i" både högerbogen och vänster bak innan vi är framme vid den högra dikeskanten... Precis som igår försökte jag därför kompensera lite för detta genom att lägga in några steg vänsteröppna som avslutning innan jag lät henne fortsätta tölta rakt fram. 

I morgon har jag i alla fall lovat både kroppen och Hamingja att vi tar ridledigt - sedan får vi se hur det blir under resten av veckan. 

Inga kommentarer: