söndag 3 maj 2020

Med laddade batterier!!!

En rejäl dos lycka!!! 

Idag avrundade jag långhelgen på bästa sätt: med ännu ett riktigt trevligt ridpass tillsammans med lyckohästen! Och för att variera mig jämfört med de två senaste red jag mot Avan idag. Inledde uppvärmningen med tölt i ett lägre tempo men den lite högre formen som Atli "ordinerade" senast. Med fokus på takten för Hamingja (flyttade undan för skänkeln för lösgjordhet och takt) och fokus på sitsen för mig själv. Försökte sedan göra samma sak även i ett betydligt högre tempo i tölten.

Nästa steg blev att fatta höger galopp - vilket gick utmärkt - och genom att då och då titta över vänster axel och "tänka" ny galoppfattning samtidigt som jag lät fingrarna på högerhanden vibrera lite kunde jag hålla igång galoppen en riktigt lång sträcka utan att hon blev spänd! Efter en ny galoppfattning och en kortare galoppsträcka skrittade jag in på skogsmaskinsvägen uppför kalhygget där vi gjorde vår tredje klockrena högerfattning för dagen och kunde på samma sätt som tidigare hålla igång galoppen hela vägen upp till krönet! 

När vi skrittat tillbaka ner till vägen och fortsatt på denna nedför backen mot Avan var det dags för lika många vänstergalopper. Uppmuntrad av de trevliga högergalopperna valde jag att varje gång fatta galopp längre ifrån backen än jag brukar så att vi - efter tre lika klockrena vänsterfattningar - skulle få extra långa sekvenser även med denna galopp. Nu var det förstås att titta över höger axel som gällde varje gång jag "tänkte" ny galoppfattning, men samma vibrerande fingrar på högerhanden, och det var bara alldeles i slutet av den tredje galoppsekvensen som hon kändes lite spänd mot slutet. 

Så jag var förstås OERHÖRT nöjd när jag efter sedvanlig omsadling började rida hemåt! Under hemvägen blev det sekvenser i tölt där jag försökte balansera graden av samling för att jag skulle klara av att bibehålla sitsen och inte hamna så mycket i framvikt - och det fungerade ganska bra! Lyckades också behärska mig och inte öka graden av samling trots att det kändes ganska bra - det gäller att (försöka) se sina begränsningar...!

Efter stretching fick Hamingja sedan stå en extra lång stund i stallet med Back on Track medan jag rengjorde och putsade min lädersadelgjord riktigt noga. I o m att hon tyvärr inte verkar kunna ha en så pass bred gjord utan att riskera att få skav tänker jag att det är lika bra att lägga ut den på annons även om jag varit väldigt nöjd med den i övrigt. Jag har redan alldeles för mycket utrustning liggande som inte används så det är ju väldigt mycket bättre om någon annan får glädje av den istället! Och skulle jag ångra mig framöver går det ju faktiskt att köpa en ny! Nu har jag verkligen laddat batterierna inför jobbveckan - vilken för Hamingjas del kommer att inledas med i alla fall en vilodag i morgon. Hoppas ni andra också haft en bra helg!

Inga kommentarer: