fredag 29 maj 2020

Ny tid på söndag - så ni vet när ni ska hålla tummarna!

Johan fick en kompis i kväll: Hamingjas fina storasyster Hremsa!

I kväll följde Johan med till stallet och bytte till sommardäck på hästtransporten så att jag kan köra med den till Bodentravet på söndag. Det visade sig att ventilen till ett av sommardäcken hade gått sönder så den läckte luft... men som tur var har jag ett helt nytt reservdäck så det fick "rycka in" istället.

Medan Johan bytte däck passade jag på att rida. Det blev ett pass på ridbanan där jag provred programmen i T3 (=tölt) resp V2 (=fyrgång) som jag tänkt rida på söndagens träningstävling. Det är flera år sedan jag tävlade senast så jag känner mig verkligen ringrostig... så för min del är det egentligen mycket bättre att det blir en träningstävling istället för en riktig.

Fast det är klart, hade det varit en riktig/officiell tävling hade jag väl sett till att jag ridit på ovalen någon gång innan i alla fall eftersom det är ett par år sedan vi var där senast. Det blir förresten en ändring av schemat på söndag: jag och Hamingja blir första ekipage kl 10.00 istället för sista ekipage kl 15.00 som det var sagt tidigare. Vilket innebär att jag får "riva plåstret" snabb istället för att vara nervös halva dagen.

Dessutom hinner det förhoppningsvis inte bli så varmt heller - SMHI har ju lovat sommarvärme på söndag - så det behöver inte bli lika jobbigt för Hamingja som fortfarande har lite vinterpäls kvar. Så nu gäller det att ni kommer ihåg att hålla tummarna för oss redan kl 10 på söndag!!!

Inga kommentarer: