fredag 22 maj 2020

När matte hamnat i dåligt sällskap...!

Hamingjas matte är ändå ganska bildbar...så länge Hamingja får träna henne i fred!

I eftermiddag blev det ett ridpass på banan igen för att repetera övningarna från gårdagens lektion för Sylvia. Och precis som Hamingja misstänkt hade Sylvia haft RIKTIGT dåligt inflytande på hennes matte... För trots att "the big boss" inte ens var i närheten idag tyckte matte att det skulle jobbas med bakben och hållas koll på bogar och en massa annat jobbigt...skulle allt det jobb Hamingja lagt ner på att fostra sin matte verkligen bara raseras på detta sätt??!! 

Fast riktigt lika arg som Hamingja bitvis blev igår blev hon inte idag. Och när jag red längs spåret i höger varv och började sidföra in från spåret och tillbaka ut igen (i höger varv) hann vi inte hålla på länge förrän hon började hon frusta och frusta och frusta! Och själv tyckte jag det var lättare (mindre svårt) att göra detta längs spåret än när jag först försökte få till det på volt utan Sylvias hjälp. 

När jag som avslutning började ge henne längre tyglar i tölten för att varva ner bibehöll hon en bra aktivitet i överlinjen och det tolkade jag som att jag lyckats aktivera hennes bakdel. Men hon demonstrerade samtidigt att en lång, låg form även kan kombineras med tölt i racerfart... jag hade uppenbarligen även startat hennes "turbo"...! Så det blev först efter långa sekvenser med skritt på volt som hon tillslut kunde varva ner mentalt.

Efter detta blev det förståss "efterbehandling" i form av stretching och Back on Track samt belöning i form av lucern med vitaminer och mineraler innan hon ÄNTLIGEN fick gå tillbaka till hagen där hon som vanligt blev välkomnad tillbaka av en gnäggande Litlamin! 

Inga kommentarer: