lördag 30 maj 2020

Det brinner...

Igår kväll fick Hamingja ha "fintränset" från Equitec. Det var länge sedan sist, men jag tänkte satsa på det i morgon och då känns det ju bra att ha "provridit" med det en gång innan!

När jag passerade Avan på väg till stallet idag hamnade jag mitt i en eldsvåda... såg först massor av svart rök och när jag passerade förbi ett litet hus (ser ut som en sommarstuga som någon gjort om till åretruntboende) fick jag se hur en (troligen) avställd bil brann för fullt och branden höll på sprida sig till en husvagn som stod bredvid och som i sin tur stod väldigt nära gaveln på det lilla huset...

Folk kom springande med mobilerna vid örat så de verkade larma räddningstjänsten och några kom även körande med en fyrhjuling och verkade överväga om de skulle våga göra ett försök att flytta på husvagnen. När jag sedan skulle åka hem från stallet var vägen avstängd så man kunde inte passera förbi utan måste köra via Bälingeberget. Och nu när jag kom hem såg jag på nätet bilder på ett helt övertänt hus, men ingen människa hade blivit skadad i alla fall, som tur var. Undrar just vad det kan bero på om det plötsligt börjar brinna i en avställd bil?!?

Jag var vaken en hel del i natt p g a mycket smärta, så jag kände mig ganska "seg" när jag åkte till stallet på fm men väl i sadeln på lyckohästen glömde jag ju allt sådant! Det blev ett ridpass längs bilvägen bort till "världens ände-korsningen" och mitt fokus var f f a att fortsätta jobb enligt Sylvias instruktioner för att få lösgjordhet i tölten. Takten är ju prio 1 och den förutsätter i sin tur lösgjordhet. Tänk att något som låter så enkelt i teorin ändå så SVÅRT i praktiken...!!!

Under hemvägen hann vi med lite tempoväxlingar i tölt också, samt några övergångar till trav. Medan Hamingja sedan åt lite gott i krubban passade jag på att packa ihop utrustningen som ska med i morgon. Det här blir första gången jag ska använda hästtransporten efter att jag lämnade den på  rekonditionering i höstas och det var ju trevligt att packa i en så ren och fin transport! 

Inga kommentarer: