lördag 23 maj 2020

Good or bad hairday??!!

Hamingjas morgonyoga!

Jag lyckades tyvärr aldrig fånga på bild eller film när supergymnastiska Lára gjorde sin morgonyoga... men här hann jag i alla fall dokumentera Hamingjas variant! Och hur man ska definiera hennes "hairday" beror nog på vem man frågar...!

Idag inledde vi med "klockan" i skritt utanför stallet, för att stretcha igång. Matte var dessutom så oerhört brutal att hon smackade ett par gånger - så ni kan ju förstå om stackars lilla Hamingja blev chockad...!!! :-O Men oj, vad det plötsligt gick bra att korsa bakbenen...!!!

Sedan red jag bilvägen bort till korsningen vid sjön medan jag enligt Sylvias instruktion fortsatte att sidföra fram och tillbaka över vägen i tölt. Att lyckas fånga upp högerbogen så att Hamingja verkligen fick med bakdelen när jag flyttade undan för vänster skänkel var SVÅRT...!!! Så tillslut fick jag lägga till ett antal steg vänsteröppna för att rama in bättre. 

Att verkligen sitta på rumpan och hålla om med skänklarna när jag skulle sidföra var ju förståss inte heller enkelt... att träna bort en ovana gör man verkligen inte i brådrasket... Men att jag i alla fall kände att något behövde korrigeras är väl förhoppningsvis ett steg i rätt riktning...! 

Efter världens ände-korsningen fortsatte jag efter vägen längs med sjön mot skoterklubbens stuga medan jag testade ett ökat tempo i tölten. Och där kändes det ÄNNU större skillnad jämfört med innan Sylvialektionen här om dagen! Hamingja tog verkligen i ORDENTLIGT medan jag försökte hinna med att sidflöra även här för att hålla henne lösgjord. 

Atli påpekar alltid att även om lösgjordhet i en lägre grad av samling är en viktig utgångspunkt så kan det aldrig ensamt ge lösgjordhet till den högre samlingen eller ett högre tempo utan samlingen måste återerövras i varje ökad grad av samling och/eller tempo. Och Sylvia var ju också väldigt tydlig senast med att jag inte kan "fastna" i att rida Hamingja bara på en nivå där hon är lösgjord, för då kommer vi aldrig vidare. Utan jag måste bortse från att hon blir spänd när jag höjer kraven och "rida mig igenom" det istället för att backa tillbaka. Så det försökte jag alltså göra idag. 

Efter omsadling vid skoterklubbens stuga vände jag tillbaka hemåt och fortsatte med att träna tölten på samma sätt innan hon tillslut fick sträcka ut och börja varva ner i tölt med längre tyglar. Och även om hon fått jobba på ordentligt idag - och matte hade ju t o m smackat ibland - så gick det lättare att hitta hennes "off-knapp" än vad det gjorde igår. 

Inga kommentarer: