onsdag 3 maj 2017

Högklassig hästterapi!

Tänk att man kan tycka så oerhört mycket om en häst! Hon gör verkligen skäl för sitt namn (Hamingja betyder "lycka" eller "förmögenhet")!!!

Hamingja har haft ledigt under Valborgshelgen då vi varit i Umeå för att fira min mamma som fyllde 75 år på Valborgsmässoafton. Men tyvärr blev det inte en helg med enbart glädje... På lördag kväll fick vi nämligen veta att en mosters man var döende - och på Valborgsmässoaftons kväll var han redan död... Oerhört sorgligt, chockartat och svårt att ta in... Jag tror vi alla är mer eller mindre i chock... 

Det gäller att ta vara på livet - för man vet ju verkligen inget säkert om morgondagen... Till kategorin "ta vara på livet" hör definitivt en ridtur på fina hästen efter jobbet, i den härliga vårsolen! Att naturen har en mycket stark läkande kraft är ju välkänt och det blir definitivt inte sämre av att uppleva den från en hästrygg! 

Bilvägen förbi Mariebäck är nysladdad och även om de inte lagt ut det grova, väldigt vassa gruset som orsakat så många punkteringar så är det en hel del vassa stenar vilka kan orsaka en hovböld om man har otur... vilket Sylvia haft med den häst hon tänkt rida under helgens kurs... Jag funderade därför om jag skulle rida på ridbanan idag, men vi ska ju vara där fre-sö så det kändes ändå bättre att välja bilvägen trots allt. (Det är ännu för snöigt och blött för att några av skogsvägarna ska fungera att rida på.)

Inledde med stretchövning: att flytta undan för skänkeln långa sträckor och kunde konstatera att Hamingja fortsatt känns mycket rörligare i korset än vad hon gjort någonsin tidigare! Hon fick sedan jogga igång i tölt med lååång hals och till att börja med verkade hon inte besvärad av gruset, men så var vägen också ganska blöt så gruset sjönk nog ner i leran när hon trampade på det. 

När vägen blev torrare började hon dock visa tecken på att det gjorde ont när hon råkade kliva på en sten... Jag valde då att vända hemåt igen - ville ju absolut inte riskera att även hon skulle drabbas av en hovböld...! Och vi hade ju ändå hunnit med det viktigaste inför kursen: att stretcha Hamingjas muskler uppe i korset samt att jag fick träna lite mer på att "suga in naveln" så att mitt bäcken vinklas framåt i tölten och "lyfter upp" henne framför mig. I morgon blir det vilodag igen och sedan är det kurs!!!

Inga kommentarer: