onsdag 20 april 2016

Små, små detaljer som sakta faller på plats!

Kvällssolen gav Hamingja guldslingor i manen!

Nu har vi haft två vilodagar, måndagen var planerad sådan och igår bestämde helt enkelt min skröppliga kropp att den skulle protestera ordentligt mot vädret (snöblandat regn). Men idag var det "på´t igen" och ännu ett riktigt bra träningspass på ridbanan! (Nu har de kört ut grovt grus längs i princip hela bilvägen, så för att undvika hovbölder är det nog säkrast att hålla sig därifrån ytterligare några dagar...)

Innan ridpasset hade jag stretchat Hamingjas rygg och bakdel utan att höra något "knaster" så introduktionen av volter senast verkar inte ha orsakat henne några besvär! Därför blev det även idag endel (stora) volter i skritt, trav resp tölt. Hela tiden kändes hon så mjuk och fin! Vågade därför också lägga in ett nytt moment: galoppfattningar. 

Började med vänster galopp: gjorde halt i slutet på ena kortsidan - strax innan hörnet - och fattade galopp direkt ur halten. Och all vår träning på detta tidigare i vinter verkade sitta kvar - för det blev en fin galoppfattning och vi galopperade sedan 1/2 varv innan vi saktade av till skritt. Precis som i vintras gav jag henne lång tygel på en gång i skritten - och hon var lika duktig nu på att direkt gå ner i varv igen!

Vände snett igenom, bytte varv och fattade höger galopp på samma sätt ur halt - funkade lika fint! Ny avsaktning till skritt efter ett halvt varv och ny skritt på lång tygel. Efter ytterligare en galoppfattning i vardera varvet - med lika bra resultat - var jag mycket nöjd med min duktiga häst! Hon hade gjort fina galoppfattningar, galopperat lugnt i trevlig form trots att vi var på ridbanan och inte blivit det minsta uppjagad utan slappnat av på lång tygel lika fint efter varje galopp! 

När hon fått sträcka ut en stund i trav på stora volter samt längs spåret avrundade vi för dagen. Och jag var verkligen nöjd med min FINA häst!!! Inget revolutionerande, men tydliga indikationer på att hennes återhämtning går framåt och att vår träning sakta men säkert ger resultat! Små, små detaljer som allt bättre faller på plats - me like!!!

Inga kommentarer: