torsdag 14 april 2016

När Lára själv får välja motiv på bilden!

 
Efter alldeles för många dagar med bilder på "den där Hamingja" hade jag lovat Lára att det idag var dags för en bild på den FINASTE hästen! (Varför ö h t ha bilder på någon annan kan man ju fråga sig...!) Tyvärr missade jag dock chansen att fota när Josefin och Lára tränade på ridbanan - var väl för upptagen med att njuta av att se på min fina häst för att komma ihåg att plocka upp mobilen... Därför får det bli en "arkivbild" på The Queen - med mig i sadeln - istället för en dagsfärsk.

Innan dess hade Hamingja och jag avverkat ett träningspass på ridbanan. Förutom tölt och trav längs spåret i både lägre och högre form samt sidförande i skritt mellan kvartslinjen och spåret adderade jag idag även lite böjda spår i form av serpentiner. Red dessa över hela ridbanan, mellan långsidorna, och  bara i skritt för att även fortsättningsvis ge henne extra god tid på sig att hitta koordinationen. 

Hamingja kändes lika avslappnad och fin som tidigare - verkligen en härlig känsla! Men när jag skriver detta inser jag att hennes matte helt glömde stretchingen av rygg och bakdel efteråt... KLANTIGT...!!! Jag som lovat mig själv att numera stretcha henne på detta sätt efter varje ridpass - för att på bästa sätt underhålla den förbättring som jag upplever hos henne. Visserligen brukar jag hävda att jag varit dement så länge jag kan minnas... men det är å andra sidan inte så länge... 

Däremot kom jag ihåg att ge henne lucern tillsammans med den övriga maten - och gissa om krubban var närmast kliniskt ren innan hon var nöjd?!! Hoppas den effekten håller i sig! I morgon planerar jag att rida Hamingja igen. Och Sylvias halvsyster, som bara är några år äldre än Olivia kommer på besök och ska få låna Lára. Det blir en riktigt win-win-win: Betty blir glad, Lára blir glad och matte blir glad!

Inga kommentarer: