onsdag 27 maj 2015

"Tänk om alla uppförde sig som islandshästar!"


Idag fick Lára nya skor. Hovslagaren konstaterade att han önskar att alla hästar kunde uppföra sig som våra islandshästar! När jag föreslog att han skulle byta till islandshästar själv var han inte helt omöjlig inför tanken: "Med tanke på hur lite pengar mina travhästar springer in skulle det ju knappast bli någon skillnad ekonomiskt att ha islandshäst istället...!"

Hamingja och jag tränade på ridbanan idag. Först uppvärmning i trav, vilket fungerade riktigt bra i båda varven!!! Faktiskt så bra att jag nu åter måste komma ihåg att spänna rumpan för att kunna tölta på hellång tygel - även i vänstervarvet!

Vi tränade även samlad skritt och övergångar till samlad tölt - där mitt fokus var att rida med det samlande sätet. Det är SVÅRT att lära gamla hundar sitta!!! Jag måste verkligen fokusera hela tiden på att vinkla fram bäckenet, för att inte slappna av och återgå till ett neutralt säte igen... Började träna i vänster varv och när jag sedan bytte till höger varv och jag nästan direkt fick till en riktigt bra sekvens med bibehållet samlande säte tyckte jag det var läge att avrunda för dagen. För tänk vilket sammanträffande: just då jag lyckades bibehålla det samlande sätet "råkade" Hamingja prestera den bästa samlade tölten för dagen...!

Jag har haft en hel del värk den sista tiden - inte minst i bäckenlederna. Använder sedan tidigare pall för att sitta upp, just för att skona dessa leder. Och förra veckan fick jag ytterligare ett tips av min sjukgymnast: att alltid tänka på att spänna muskelkorsetten som stabiliserar bäckenet innan jag sitter upp eller sitter av. För att minska belastningen på de smärtande bäckenlederna. Testade det för första gången i fredags - då jag hade haft flera dagar med riktigt, riktigt ont. Och det verkar funka - för trots ridningen på fredag hade jag MINDRE ont på lördag än jag haft tidigare under veckan! Det gäller bara att komma ihåg att "nöta in" även detta så att det blir en god vana!

Inga kommentarer: