söndag 21 december 2014

Lára & Adina - a perfect match!!!

"Titta: Buster (Lára) sig skaffat ny fästmö (medryttare)!!!"

Efter att i princip sovit och vilat nonstop i 1,5 dygn mådde jag i morse tillräckligt bra för att åka till stallet och klappa lite på mina kära hästar - samt introducera Lára och Adina för varandra. Efter att ha rest runt i världen under ett år med Up with people är nämligen Funis tidigare medryttare Adina tillbaka i landet och Luleå. Ridsugen så att det ryker ur öronen - m a o PRECIS som Lára!!! 

Det var alltså två minst lika ambitiösa tjejer som intog ridbanan för att lära känna varandra - en som tyckte sig lite ringrostig efter ett helt år utan regelbunden ridning och en superladdad efter flera vilodagar i rad. Men det gick förståss hur bra som helst! Adina sa: "I teorin vet jag ju PRECIS hur jag ska göra - jag har ju läst din blogg!!!" Och Lára taggade snart ner lite och tuffade på i tölt resp trav - med spetsade öron, som alltid! 

The Queen passade på att smyga in små tips till Adina också, f f a om att det finns en JÄTTEBRA gångart som heter galopp...! Och Adina var uppenbarligen inte vara helt obildbar, för när de sedan red ut hade  de minsann galopperat längs vägen bakom bommen upp till vändplanen! Båda två såg också lika nöjda ut när de återvände till stallet igen! Och matte var förståss jättenöjd att jag nu får mer hjälp med att rida Lára!

Under tiden de var ute och galopperade hade jag hunnit vara i hagen och snacka lite med Hamingja - som njöt av sitt jullov. Med ens är allt precis som hon har varit van: bara gå i hagen och softa med de andra som hon gjort större delen av sitt liv! Själv var jag SÅ ridsugen, men tack vare att Adina red Lára kunde jag ändå motstå frestelsen. Och det var tur att jag inte bröt mot läkarens order om att undvika all fysisk ansträngning. För när jag åkte hem från stallet hade jag ändå REJÄL huvudvärk igen och väl hemma blev det flera timmars sömn och sedan vila resten av kvällen. 

Inga kommentarer: