tisdag 9 december 2014

Inte alls synd om hästarna - bara om mig...

 The Queen herself - i spolspiltan.

Jag har haft bihåleinflammation i snart fyra veckor nu... I helgen trodde jag att det ääääntligen höll på att klinga av men igår gick den in i en ny fas... Och även om jag blivit betydligt sämre igen så hoppas jag att det kanske är (början på) slutfasen?! Jag skulle egentligen träna på City Rehab efter jobbet igår men var så TRÖTT att jag kände mig tvungen att avboka. När jag kom hem skulle jag ligga en stund på soffan och vila... och vaknade först 2,5 timmar senare! :-O Flyttade till sängen och sov sedan ändå hela natten.

I morse vaknade jag med feber och bihålor som åter börjat spränga ordentligt... så idag har det varit ryggläge och ljudbok som för hela slanten. Också ett sätt att fira Anna-dagen på... men jag är väl i alla fall ursäktad för att inte ha lagt någon lutfisk i blöt...?! Min bärbara dator har fått vara med i sängen/soffan och jag har passat på att rensa lite bland mina bilder medan jag jagat en seriemördare i Linköpingstrakten (man har väl simultankapacitet?!!). Jag fotar ju mycket med mobilen och har inställt så att alla bilder automatiskt tankas över till datorn så snart jag kommer hem. Mycket praktiskt! Men innebär samtidigt att det snabbt blir VÄLDIGT mycket bilder på datorn... 

När jag fotat hästar har jag ju ofta tagit minst ett 10-tal liknande bilder för att få minst en som både är skarp och där öronen är framåt... Och samma sak med katterna - men där är det skarpa bilder med öppna ögon som gäller. Och eftersom jag tyvärr inte har för vana att direkt jag kommit hem radera alla bilder utom den bästa så blir det ju mycket att gå igenom och rensa i efterhand. 

Samtidigt är det ju lite roligt när jag väl går igenom dem och hittar riktiga guldkorn här och där - som bilden här ovan t ex! Men det vore förståss ännu lättare att hitta de där guldkornen om de inte låg gömda bland lika mycket "skräp" som nu..!

Till alla er som tycker synd om Lára för att hon redan skulle ha drabbats av två vilodagar så här i inledningen på veckan kan jag dock ge lugnande besked: Carro har ridit henne både igår och idag! Och som väntat hade The Queen skött sig mycket bra. Jag har visserligen aldrig varit med om någon som INTE förälskat sig i Lára när de fått rida henne - men det är ändå alltid lika roligt att höra att hon blir uppskattad!

Hamingja däremot tycker nog bara det är skönt med några extra vilodagar. Fram till i höstas är det faktiskt vad hon ägnat större delen av livet åt: att ha vilodag. Så man kan ju säga att hon definitivt har vanan inne! 

Vädret har blivit REJÄLT mycket kallare idag - plötsligt har vi -10 grader... men det blir visst kortvarigt, redan i natt ska temperaturen stiga till nollgradigt och sedan ska det regna hela morgondagen... Så när Carro erbjöd sig att sätta regntäcken på mina två damer i kväll var jag förståss extra tacksam! Men har vi riktigt tur kommer nederbörden ändå som snö i Mariebäck - för där brukar det alltid vara några grader kallare än här. Och när det är "runt nollan" behövs det ju inte så mycket för att regnet ska förvandlas till snö!

Inga kommentarer: