onsdag 17 december 2014

19 timmar utan mat går väl bra - riktigt kissnödig är definitivt värre...

Vintrig vy från Kyrkbyn (ungefär utsikten från vårt köksfönster).

Oj, vilken dag det här har varit... Ja, det började faktiskt redan under natten med att jag inte kunde sova särskilt mycket... Detta följdes av en MKT intensiv dag på jobbet - vilket i o f s var en bra hjälp att hålla sig vaken! Sedan i våras äter jag det som kallas periodisk fasta - utifrån 16:8 varianten. Det innebär att kroppen varje dygn får 16 timmar då man är fastande (bara dricker vatten & te) och sedan har ett "ätfönster" då man äter som vanligt - vilket i mitt fall betyder LCHF. Fördelen med den långa fastan är att forskningen visat att kroppen då hinner starta igång en massa olika reparationsprocesser när den får vila från att smälta mat.

Jag lägger upp det så att jag inte äter någon frukost utan bara lunch och middag och tack vare det stabila blodsocker man får av LCHF brukar det aldrig vara något problem att det oftast snarare blir 17:7 i mitt fall eller t o m 18:6 när saker inträffar på jobbet så att lunchen blir senare än planerat. När arbetssituationen idag gjorde att det började luta åt 18:6 var det egentligen inte hungern som var problemet utan att jag var så kissnödig... Och när jag så ÄNTLIGEN är på väg mot den hägrande toaletten (och lunchen) dyker mina nästa inbokade kunder upp - en timme för tidigt...! :-O Och vad gör en banktjänstekvinna som är van att alltid sätta kunden i centrum?! Jag konstaterar att det visst blir 19:5 idag...

Sedan fortsatte arbetsdagen lika intensivt - december är verkligen ingen lek i min bransch...!!! Så det hann bli en dryg timmes övertid innan jag lyckats avrunda med sista kunderna. För mig som är sjukskriven är det inte tillåtet att jobba övertid - men jag har fått förståelse hos Försäkringskassan för att om jag sitter i ett kundmöte som drar ut på tiden så kan jag ju faktiskt inte bara resa mig upp och gå. Dock ska sådan "ofrivillig" övertid kompenseras redan samma vecka om det är möjligt (om det råkar bli övertid en fredag är det ju lite svårt...!) Så jag ska försöka boka om så att jag kan sluta tidigare i morgon istället.

Efter en sådan här "mördardag" på jobbet (visserligen JÄTTEKUL hela tiden - men jag är ju inte deltidssjukskriven utan anledning så jag orkar ju egentligen INTE med sådana här dagar...) tänkte jag först att jag fick stå över att åka till stallet efter jobbet. Men sedan insåg jag att är det någon gång jag verkligen BEHÖVER åka till stallet så är det idag! Och det var verkligen oerhört välgörande! Det blev pyssel med båda hästarna och ridning av Hamingja.

Invigde en ny pannlampa - en riktig värsting! Och för att inte stackars Hami skulle få så jobbigt med alla monsterögon (reflexer på plogbilspinnar) längs kanterna på bilvägen valde jag att rida båda skogsvägarna bakom vägbommen istället. Mycket tölt blev det - inkl ökad tölt på hemvägen! Så KUL det är att gasa på ordentligt, tycker både hon och jag!!!

Efter detta var jag skönt trött i både kropp och själ - och gissa om den sena middagen vid 20-tiden smakade gott?! Men nu är det hög tid att vika in hovarna för kvällen - förra nattens mycket bristfälliga sömn behöver definitivt kompenseras!

Inga kommentarer: