torsdag 18 december 2014

Det blev visst en kullerbytta...

Efter gårdagens urladdning på jobbet kompenserade jag med att sluta tidigare idag - och självklart skulle den lediga tiden användas till att rida mina hästar!!! Hamingja stod först på tur och det blev ett ridpass med både några längre galoppsträckor samt en hel del trav. Men tyvärr också en "kullerbytta"... Jag är så van att kunna rida både trav och galopp i terrängen även när det är mörkt, Lára är ju så fantastiskt säker på foten, så jag tänkte inte på att jag den här gången satt på en annan häst...

Hamingja snubblade nämligen så rejält att vi gick omkull och det var tur att jag alltid rider med hjälm för när jag landade bredvid henne slog jag bl a i huvudet. Blev lite mörbultad i övrigt också - vi har ju knappt någon snö så marken var HÅRD att landa på... Hamingja verkade som tur var helt oskadd - som ryttare tycker man ju alltid att hästen är viktigast!!! Själv hade jag lite huvudvärk, men satt upp och red en liten sväng till innan vi vände hemåt - för att vi skulle få avsluta lugnt och avslappnat.

Tillbaka i stallet konstaterade jag att Lára nog var den som drabbades värst av detta - för p g a huvudvärken ville jag inte rida mer idag utan hon fick gå ut i hagen igen. Men hon hade i alla fall fått både mat och ett äpple att trösta sig med och dessutom hade ju matte ovanligt bra anledning till att ge henne vilodag idag. Sensmoralen efter detta borde kanske vara att ALLTID rida Lára först: för hon snubblar aldrig så med henne hade det inte hänt!

I morgon bitti ska jag ringa vårdcentralen för att få en läkartid. Förhoppningsvis är jag bara mörbultad efter fallet, men om det i efterhand skulle visa sig att jag ändå får några bestående problem är det jätteviktigt att det hela finns journalfört - för att försäkringar ska gälla.

Dessutom behöver jag ju köpa ny hjälm, när jag nu slog i huvudet med min nuvarande. Har läst på lite om Folksams hjälmtest från i somras och tänker att jag förståss vill köpa någon av de tre hjälmar som fick bäst i test. Det skulle bara ha funnits någon butik i närheten där man kunde prova dem alla tre... för det är ju viktigt med passformen också! Att beställa hem alla tre för att prova vilken som passar bäst känns ju lite mer omständigt... Jag måste dessutom se till att fatta ett beslut om saken ganska snabbt - för jag kan ju inte vara utan ridhjälm! 

Inga kommentarer: