söndag 28 december 2014

Hästabstinens

Så här ser nog Lára ut idag gissar jag - med 21 minusgrader hemma i Kyrkbyn och antagligen 4-5 grader kallare i Mariebäck i alla fall. Fina tjejen!!! (Det hade nästan kunnat vara Hamingja man skymtar i bakgrunden - men det är Hamis syster Hrissla.)

Själv har jag tyvärr fått konstatera att jag INTE är återställd efter hjärnskakningen... och att gårdagens  aktiviteter (vara passagerare i bilen från Umeå till Luleå) uppenbarligen var betydligt mer ansträngande för hjärnan än man kan tro... för idag har jag haft mer huvudvärk igen och förutom att vila även sovit flera timmar... Det är bara att inse att jag inte kommer att fixa en dag på jobbet i morgon, så det blir att besöka vårdcentralen igen för att få ett sjukintyg.

Men förhoppningsvis orkar jag åka ut till Mariebäck och klappa lite på mina fina tjejer i morgon i alla fall! Och min kära svärfar, som råkar vara specialiserad på att diagnosticera och rehabilitera hjärnskador, påpekade faktiskt att "lätt motion" när man orkar med det snabbar på återhämtningen efter en hjärnskakning. Så kanske behöver det inte dröja så väldigt länge innan jag åter får sitta i sadeln en liten stund i alla fall?!! Lycko-Lára kan ju även erbjuda en behaglig "åktur" i tölt om man vill det!

Ny hjälm är införskaffad också - för att inte riskera att sinkas av hjälmbrist den dag jag äntligen mår tillräckligt bra för att våga mig upp i sadeln igen. En hjälm som uppfyller hela TRE säkerhetsklassificeringar dessutom - för jag avstår gärna fler hjärnskakningar i framtiden!

Fick mejl från Eva i Förenade Arabemiraten. Hon läser förståss bloggen för att hålla sig a jour med vad som händer här hemma! Och favoritbilderna i repris från vår ridtur ute på Bottenvikens is hade hon uppskattat alldeles särskilt! Hon hade visat dem för sina arbetskamrater som storögt hört henne berätta om att vi faktiskt var ute på havet och red! Men sedan hade hon gjort misstaget att även visa bilder från Icehotel i Jukkasjärvi - och då genomskådade de henne...! För det begriper ju alla att man inte kan bygga ett hotell av snö och is!!! Lite besvikna var det nog att den där svenskan som uppfattats så stabil och trovärdig plötsligt visade sig vara rena mytomanen...!!! ;-)

Inga kommentarer: