söndag 1 juni 2014

Hääääärlig lååååångtur med Elisabeth och Démantur!

Hrissla och Lára sover medan Litlamin håller vakt. 

Det är sällan jag lyckas vara tillräckligt snabb för att hinna fota Lára liggandes - så snart hon upptäcker mig är hon så oerhört snabbt "på fötterna" för att inte missa chansen till en ridtur! Men idag lyckades jag bevisligen!

Idag blev det en riktigt härlig långtur tillsammans med Elisabeth och Démantur! Vi red genom skogen bort till Torrbergsvägen som vi sedan följde till dess slut. Strax innan vi kom ut på grusvägen märkte vi hur Elisabeths hund Molly hade spanat in något i skogen... Och strax efteråt agerade Lára pointer och "pekade ut" en älgko med två små älgkalvar ca 50 meter snett framför oss på ett kalhygge! Som tur var i riktning mot Avan medan vi tänkt följa Torrbergsvägen åt andra hållet, så vi skulle inte riskera att möta dem längre fram. Man vill ju verkligen inte råka hamna mellan en älgko och hennes kalvar... :-O

Vi såg flera möjliga avstickare från "huvudvägen" och testade att en av dem vilken tyvärr tog slut alldeles för snart... Sista biten bort till vändplanen där Torrbergsvägen slutar fick hästarna sedan sträcka ut ordentligt i galopp - "Äääääääntligen!!!" sa Lára som såg till att hålla Démantur bakom sig genom en kombination av riktigt högt tempo och att blockera vägen så att han inte skulle kunna springa om!

Fast i övrigt fick Lára träna endel på att ligga bakom Démantur också - SÅ nyttigt för racerdamen! Totalt var vi nog ute i drygt 1,5 timme och sällskapet i kombination med vädret och bra ridunderlag gjorde det hela till en riktig toppentur! Det är dessutom andra gången på kort tid som Elisabeth och jag rider ut en längre sväng tillsammans - och det vet ju alla att "två gånger är en vana"!!!

Dessutom stod putsning och fotografering av min Hrimnirsadel på schemat idag - så att jag kan lägga ut den på annons!

Inga kommentarer: