söndag 8 juni 2014

Ferdinand och Rödluvan

Visst var den här bilden lite kul?!!! Man känner sig lite som matadoren som väntar på att tjuren ska anfalla...!!! och bakom Lára har Hrissla, Litlamin och Haminja verkligen gaddat ihop sig!

Idag blev det ett träningspass på ridbanan. Passade förståss på att rida massor av volter under uppvärmningen. Och sedan övningen där man vänder in på kvartslinjen i öppna för att sedan sidföra ut på spåret igen i sluta, vänder in på kvartslinjen igen med öppna åt andra hållet o s v. Använde denna som en successiv övergång till allt högre grad av samling i tölten med bibehållen lösgjordhet.

Avslutningsvis fortsatte vi gårdagens träning av ökade tölten och Lára var riktigt duktig! Men hon blev ju förståss rejält "taggad" av detta så efteråt fick hon först varva ner igen ordentligt i långsam tölt och sedan i trav. I långsamma tölten var hon visserligen snabb att börja frusta, men det märktes ändå att hon hela tiden höll viss beredskap för att det kanske skulle springas fortare snart igen... något som avslöjades VÄLDIGT tydligt när jag bytte varv...

I den efterföljande traven hittade hon däremot direkt till "avslappnings-mode" och travade riktigt lugnt och fint trots att jag "provocerade" genom att byta mellan trav på volter och längs spåret.

Här har ni föresten henne i "Dagens outfit!" Och om jag associerade till Ferdinand vid den förra bilden så går mina tankar här till Rödluvan och "Så stora öron du har, mormor..."!!!

Inga kommentarer: