tisdag 3 juni 2014

Atli säger: "Dansa fortare!!!"

Lára hetsäter gräs medan jag förbereder för sadling. Notera att hon står helt lös och grimskaft saknas - en matte med dödsförakt m a o!!! Jag klarade mig faktiskt igenom sadlingsproceduren helt "obiten" denna gång - men det var nära ögat...

Dagens träningspass tillbringade vi på ridbanan och det var så varmt att jag dels red i kortärmat och dessutom försökte hålla oss i skuggan av en björk så länge vi jobbade på volt. Efter uppvärmningen stod töltträning på schemat. Först fortsatte vi med övningen halt, rygga, tölt, halt... Enligt Atlis instruktioner försöker jag hela tiden bli lite, lite kvickare i hjälpgivningen. "Dansa fortare!" Och till skillnad från senast kom jag nu ihåg att "lägga tyngden bakåt" INTE betyder "sitta tyngre i sadeln"!

Precis som senast påbörjade vi träningen med arbetstempo i höger varv. Men när jag sedan bytte varv hade jag den här gången totalfokus på den där högerskänkeln som började glappa som ofrivillig belöning senast, när Lára försökte springa ifrån arbetet. Och tänk så mycket bättre det alltid går med (mer) drivning!!!

Trots att jag satt en hel del "tryck" på henne i tölten var hon snabb att varva ner igen när jag lät henne gå in på volt i tölten och sträcka ut överlinjen ordentligt. Även "off-läget" i traven kom direkt idag, kanske var det tack vare värmen som hon var så pass lugn i huvudet trots att hon verkligen jobbat med kroppen?!

Inga kommentarer: