fredag 6 juni 2014

Lagt på ett smart ställe...tyvärr...!

När jag kom till Mariebäck var Sylvia precis i färd med att dra de sista eltrådarna för att sedan släppa ut hästarna i"grästillvänjningshage" - och ingen tvekan om att hästarna hade full koll på vad som var på gång!!!

Jag hade tänkt fira nationaldagen med att rida en kort sväng innan det blev alldeles för varmt (det var redan 25 grader och OERHÖRT hög luftfuktighet) men hade inte hjärta att hindra Lára att vara med på detta stora event... t o m hon väljer gröngräs framför arbete - i alla fall så här års!!!

Istället passade jag på tillfället att leta fram hennes exemtäcken för säsongen, klä på henne ett sådant och spraya rejält med insektsmedel. För insekterna frodas ju verkligen i fukt och värme... Lyckades dock inte hitta maggjorden som hör till ena exemtäcket... Minns att jag i höstas vid något tillfälle hittade gjorden bland andra hästprylar, konstaterade att den måste blivit åtskild från täckena i samband med att jag tog hem dem för tvätt. Samt tänkte: "Då lägger jag den här så att jag säkert hittar den till våren!"

Tyvärr minns jag dock inte var "här" var... och trots letande kunde jag nu inte hitta den... Jag har förståss andra gjordar jag kan använda, men tycker alltid det är irriterande att inte hitta saker. Extra irriterande blir det att jag så väl minns känslan att jag tyckte jag lagt den på ett jättebra ställe - men däremot inte minns vad det var för ställe... Varför är "ett smart ställe" ALDRIG samma sak när man ska hitta en sak igen som när man först lagt undan det???

Inga kommentarer: