söndag 2 juni 2013

Lára och jag tränar ambitiöst på vår läxa!

P g a de bevingade (och som det skulle visa sig: rymningsbenägna) damer som flyttade hem till oss igår (se nästa blogginlägg) blev jag fördröjd till stallet idag. Jag hade lunchfodringen och hade ju tänkt rida innan jag fodrade hästarna. Det gjorde jag också - men gårdagens plan på en längre ridtur idag fick ändras. Lára visade dock inte minsta tecken på besvikelse när jag hämtade in henne till stallet istället för att direkt lägga ut hö i hagen - precis som igår sprang hon nästan in. Och dagens "speedgrooming" (snabb avborstning enbart av sadelläget) var definitivt i superkittliga damens smak! Fick hon bestämma skulle jag väl ha bråttom jämt!

Red upp på skogsvägen bakom vägbommen och efter en kort uppvärmning fick hon rulla över i höger galopp för att låta henne galoppera hela vägen upp till vändplanen. Efter gårdagens "bergsklättring" tänkte jag att hon kunde vara lite stel i musklerna så då borde ju lösgörande galopp göra susen! Kom sedan på att Lára och jag faktiskt fått en "galoppläxa" av Sylvia: att träna på att sidföra för vikten i galopp. Så vi "sicksackade" oss bort till vändplanen och jag tror att det blev nästan lika många belåtna frustningar från Lára som det blev galoppsrprång!

Efter en stunds vila på vändplanen och lite terrängskritt vände vi hemåt för att "sicksacka" i vänster galopp istället. Och än en gång funderade jag över hur Lára lyckats muta Sylvia så effektivt att vi fått både ökat tempo tölt och galopp som läxa?! Snacka om drömscenario för min "speedhäst"!!! Och vi fick ju redan vid tävlingen se goda resultat av träningen på ökad tölt - och förhoppningsvis ger galoppläxan lika bra effekt på sikt!

Det senaste dygnet har det ääääntligen kommit välbehövligt regn och det regnade även lite när jag red - men inte mer än att det svalkade skönt. När det sedan var dags att släppa ut Lára i hagen igen och lunchfodra hästarna konstaterade jag att sommaren har många, många fördelar - men blöta, illaluktande exemtäcken hör verkligen INTE till dem!!! Och då bytte jag faktiskt täcke på Lára igår, så hon hade bara haft detta på sig ett knappt dygn... Men i o m att de rullar sig i jorden så börjar de så oerhört fort lukta ofräscht när de är fuktiga... Och rulla sig gjorde hon förståss igen, så snart jag släppte ut henne...

Inga kommentarer: