lördag 15 juni 2013

ÄNNU mindre till salu!


Här kommer en "arkivbild" från en av Atlikurserna i våras. Just nu känns det verkligen avlägset med all snön... men Lára har faktiskt fortfarande lite vinterpäls kvar, trots att jag gör mitt bästa för att nöta bort de sista resterna. Något som hon inte ens protesterar mot just nu. Det måste alltså klia så rejält att det helt "blockerar" hennes extrema kittlighet!

I eftermiddag var jag på Luleå Pride och lyssnade på Alcazar. Sedan köpte jag två kokta ägg på ICA inne i stan för att kunna fortsätta direkt därifrån till stallet för att rida. Och precis som igår hade Lára och jag riktigt härliga töltupplevelser!

Red mot Avan idag och började med att "rida ut halsen ur bogen" (som någon beskrev det så målande) i tölt för att sedan övergå till att varva ökad tölt med galopp där vi tränade att sidföra för vikthjälperna. Sedan blev det en lååång skrittpaus när vi red upp på nya kalhygget och sedan fortsatte travslinga 2 "baklänges" ner till bilvägen igen.

På hemvägen gjorde jag precis som igår: satsade på arbetstempo tölt - och än en gång bjöd Lára på en så´n härlig töltupplevelse där jag en låååång stund kunde lämna henne helt ifred, som belöning! Det känns verkligen som att vi hittat tillbaka till "Atli-ridningen" igen, efter tävlingen!

Efter en skrittpaus testade jag att höja samlingsgraden ytterligare ett steg - och nu fick hon ju verkligen ta i ordentligt. De stunder jag kunde belöna med att vara helt avslappnad och stilla blev förståss kortare - men de fanns nu också! Där emellan fick jag sidföra m h a vikten för att återskapa samling och form.

När jag avslutade med att låta henne sträcka ut i trav hade hon först "Solvallaambitioner" - för nu hade jag ju verkligen "fått igång" henne under töltträningen! Men eftersom Atli lärt mig att man ALDRIG ska bromsa en häst med båda tyglarna samtidigt - eftersom det bara kan resultera i en spänd häst - red jag henne bara böjd till höger och uppmuntrade henne att länga halsen. Och succesivt började hon då slappna av och vila allt mer i steget.

Sällan har Lára varit så lite till salu som i kväll!!! Och då har hon väl ändå aldrig varit till salu sedan den dag jag köpte henne...!!!

Hemma igen blev det färsk lax i ugn som sen middag (passar på när min fiskallergiske make inte är hemma). Och nu är det hög tid att göra som hönorna och stoppa huvudet under vingen! 

Inga kommentarer: