måndag 17 juni 2013

Dubbelrehabiliterad?!


Tre damer utforskar "stora vida världen"!

Idag var det min första riktiga semesterdag (jag jobbar ju inte helgdagar). Vaknade vid 8-tiden av tjattrande björktrastar utanför (hade sovit med öppet fönster). Och kunde konstatera att storspovarnas drillande - som jag brukar få somna till - är SÅ mycket behagligare att lyssna till!!!

Var rejält mör i kroppen idag... så det blev "hemmahäng med hönsen" istället för ridning på förmiddagen. Kunde också konstatera att det egentligen var väl ambitiöst att ha planerat in ridning idag, eftersom jag för första gången BÅDE skulle träna crosstrainer OCH i varmvattenbassängen under eftermiddagen. Med den här skröppliga kroppen ska man ju ta allt så succesivt och försiktigt, så en klok Anna (finns någon sådan?) skulle förståss inte ha planerat att rida ö h t. Fast nu blev det ju så ändå i slutänden.

CT-träningen kändes fortsatt BRA - undrar hur länge det dröjer innan jag får tillåtelse att lägga till ytterligare någon minut?! Och bassängen var bara ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHH!!! Har visserligen haft uppehåll i bassängträningen det senaste året, men innan dess har jag tränat där 2 dagar/vecka de senaste 10 åren. Ändå hade jag lyckats glömma hur oerhört skönt det är...!!! Fick ett helt nytt program, som min sjukgymnast gick igenom med mig idag. Med fokus på bibehållen rörlighet i hela kroppen - och det gick inte att ta miste på hur väl jag behövde de där övningarna! Bl a fick jag en ny övning för att stretcha höftböjaren, en som är betydligt "snällare" mot mina onda SI-leder än de jag provat tidigare. 

Efter "hönshänget" men innan "dubblerehabiliteringen" på City Rehab åkte jag till flyget och hämtade Johan som nu är hemma igen efter vistelsen i södra Sverige I morgon firar vi bröllopsdag och då får han verkligen inte vara vara bortrest utan mig!!! 

Inga kommentarer: