fredag 12 juni 2009

Feykir i en klass för sig!

...lyder en rubrik på tidningen Ridsports hemsida idag. Konstigt nog handlar det inte om MIN Feykir...utan om hans namne från Knutshyttan. Men det beror nog på att de helt enkelt inte känner till min Feykir ännu! ;- )







Var till stallet och lunchfodrade idag, men bestämde att Feykir skulle få en vilodag. Det blev ju rejält ansträngade för honom i galoppbacken igår - p g a hans "galoppombyten" fick jag ju dessutom rida fler vändor än planerat för att även vänster bak skulle få jobba ordentligt. Så jag gissar att han har endel träningsvärk idag. Hade först tänkt att vi bara skulle skritta i skogen en stund - för att röra på de troligen ömma musklerna. Men eftersom han går på lösdrift rör han sig ju hela dygnet ändå - så jag kom fram till att det fick räcka. Det var dessutom varmt (19 grader) och helt vindstilla och med tanke på att insekterna precis verkar ha börjat kläckas kan jag tänka mig att skritt i skogen kunnat utvecklas till en ganska "blodig" historia...


Idag håller vi tummarna för Sylvia och Démantur! De rider nämligen uttagning på Norrlandsmästerskapen på Wången! När de ändå var där båda två med anledning av avelsbedömningen tidigare i veckan tyckte hon att det var lika bra att passa på att göra deras tävlingsdebut också. Sådana små detaljer som att han varit borta på träning så att första gången hon skulle sitta på honom på över en månad skulle vara på värmningen inför dagens första klass, eller att de aldrig ö h t befunnit sig på en ovalbana tillsammans - det är inte sådant som avskräcker Sylvia! Här om veckan insåg hon att de aldrig ridit en enda tempoväxling i tölt heller... Men hon har viss erfarenhet av liknande situationer i alla fall! Hennes tidigare tävlingshäst Krummi hade ovanan att få en hovböld några dagar innan det var tävlingsdags - och då har Sylvia flera gånger "snabbtränat" någon av ridskolehästarna ett par dagar och sedan tävlat med den istället. Och tro inte att hon bytt till lätt klass dessa gånger - nej, nej, det vore ju att göra det alldeles för lätt för sig!


Jag tycker i alla fall att Sylvia gör HELT rätt - både hon och hästen är redan på plats på Wången. Då hade det ju varit dumt att missa chansen att tävla - särskilt som nästa chans att tävla blir först i augusti. Men det förutsätter ju förståss att man har de nerver som krävs att hantera situationen - JAG hade ju aldrig fixat det!

Edit: Sylvia och Demantur tävlar V2 och T3.

Inga kommentarer: