onsdag 3 juni 2009

"After competition"

Efter två vilodagar var det dags för Feykir att röra lite på sig igen efter tävlingen. Red drygt 45 minuter ute i terrängen - massor av skritt och faktiskt även endel tölt. Jättenyttigt för Feykir att träna på att hålla koll på sina "fötter"!

När vi ridit ner till bilvägen tog vi vänster mot Avan och sedan red vi ganska snart ner i skogen på vänstra sidan av vägen och följde bäcken. Jo, vi var faktiskt så oerhört modiga att vi vågade rida längs vattnet! Men det porlade inte alls lika kraftigt som där bäcken flyter under vägen till stallet - och uppenbarligen är risken att Mariebäckus odjurus plötsligt ska dyka upp mycket större om det porlar i vattnet.

Feykir verkade riktigt upplivad av terrängridningen - och samtidigt var det ju väldigt nyttigt för honom. Att "snirkla sig fram" mellan träden och dessutom hela tiden korta och länga stegen är ju väldigt lösgörande! Efter ett tag testade jag att tölta också. Har nämligen hört både Vignir och Nina K säga att det är väldigt bra för passtaktiga hästar att tölta i ojämn terräng. I början blev det bara korta sträckor, där terrängen var minst ojämn. Men sedan blev jag modigare och modigare och började testa gränserna. För Feykir var det något nytt också - först väntade han sig att vi skulle trava i sådan här terräng. Men när han väl förstod att det var tölt som gällde töltade han på så att kvistarna yrde! Jag kunde rida med väääldigt lösa tyglar - är det så här jag ska göra för att skola om honom till T2-häst??!!

Man kunde ju tänka sig att han skulle bli väääldigt lång av skogsridningen, men när vi kom upp på bilvägen igen en stund senare kunde vi fortfarande tölta med väldigt lösa tyglar! Vi hann med en sväng i en liten galoppbacke också innan vi vände hemåt och varvade skritt och tölt i terrängen. Tillbaka i stallet kunde jag konstatera att vi varit ute i 45 minuter. Och trots att jag tyckte att vi mest skrittat så var Feykir faktiskt lite svettig. Men han hade väl fått lyfta så ordentligt på fötterna när vi väl töltade!

Anna M var i stallet och till min glädje kommenterade hon att Feykir börjar se ganska fin ut i kroppen. Han är ju faktiskt nere i 366 kg nu - vilket vi inte uppnådde förrän efter sommaren förra året - så med massor av ridning i sommar hoppas jag att det blir ännu mindre mage och mycket mera muskler!

Precis när jag satt mig i bilen och börjat köra hemmåt kom er rejäl regnskur. Vilken bra timing jag hade!!!

Inga kommentarer: