lördag 6 juni 2009

Fågelskådning på NÄRA håll!

De senaste dagarna har jag upptäck STORA mängder fågelskit på vår altan. Det konstiga var att det var så väldigt mycket på varje plats... fåglar brukar ju annars inte sitta stilla någon längre stund. Men t ex så var det MASSOR av skit på ryggen till en av våra stolar. :-( Och nu har jag hittat förklaringen!





Mamma och pappa trast har helt enkelt tagit för vana att "parkera" sin unge på vår altan. Och sedan kommer föräldrarna flygande i skytteltrafik med mat medan ungen äter och skiter och äter och skiter...

Dessutom kunde jag konstatera att ungen fått stränga order om att INTE röra sig även om något farlig dök upp. "Rör du dig inte så syns du inte!" måste de ha sagt. För ovanstående bild är faktiskt fotad med en kamera utan zoom! Jag stod max 30 cm från fågeln! Det var först när jag stod så nära OCH började vifta med armarna som den tillslut flög iväg och landade på gräset längre bort. Och ni kan ju gissa vilken utskällning jag då fick av mamma och pappa trast?! Men de var uppenbarligen inte mer avskräckta än att ungen var tillbaka dagen därpå... Måste kanske ta ledigt från jobbet för att hålla altanen trastfri?! ;-)

2 kommentarer:

MalinS sa...

men, men ...åååh! Vad söt och vilken underbart kul förklaring du skrev!

Anna sa...

Jo, den var ju rätt söt till dess den började täcka altanen med skit... Ännu finare bilder kommer föresten inom kort. Här om dagen satt den nämligen där igen - och då var Johan hemma och tog fram "riktiga kameran"!